Je moet nodig beginnen met het uitkiezen van je parfum op dezelfde manier als de auto die je rijdt of het horloge wat je om je pols draagt. Dit zijn investeringen; Het moet iets zijn waar je jaar na jaar gelukkig mee zal zijn en dat de mensen om je heen altijd zullen associëren met jou, dat bouwt karakter. Elke man zou klaar moeten zijn met het stadium waarin ze een goedkoop en vrolijk parfum kopen zonder verder zorg of aandacht eraan te besteden. Het is tijd om serieus na te denken over de geur die je draagt, heren – vanaf nu.

 tomford-1

Tom Ford: Black Orchid

Neem het maar van ons aan: je kunt nooit mis gaan met Tom Ford. Black Orchid is een van de meest iconische geuren van het wereld-beroemde merk en is perfect voor de man op zoek naar een iets meer donkere mysterieuze geur dan zijn gebruikelijke, lichtere geur. Sterke accenten van de orchidee, patchouli en zwarte pruim zijn aanwezig, voordat er geleidelijk een kern van specerijen, hout en fruit wordt onthuld.

creed

Creed: Royal Mayfair

Dit is niet voor niets naar Koninklijke Mayfair vernoemd; het werd geïnspireerd door koning Edward VII de hertog van Windsor en is een rijke, weelderige en majestueuze geur geschikt voor een een echte heer met klasse.

penhaligon

Penhaligon’s No. 33

Penhaligon’s is een van de meest iconische en bekende Britse merken ter wereld, het zou dus niet juist zijn als deze niet in deze lijst zou staan. No. 33 is een eerbetoon aan de routes van het merk op No. 33 St James’s Street en creëert de perfecte mix tussen donkere tabak en lichte bloemen voor een serene harmonie.

floris-1

Floris No. 89

Een mooie geur moet ook een iconische kwaliteit bezitten, en Floris heeft dit beiden met No. 89 – dé geur gedragen door de onvergelijkbare Ian Fleming. De geur zit vol met aroma’s van suiker en kruiden – met hints van bergamot, lavendel en cederhout die door het gehele palet zijn op te merken.

acquadiparma-800x533-1

Acqua di Parma: Cedro di Taormina

De Cedro di Taormina is het nieuwste parfum van Acqua di Parma (dit jaar uitgebracht), en is in onze ogen grote kanshebber om een van hun meest iconische geuren geworden. Met een sterk en toch subtiel, maar toch fruitige kruidige geur en een mooie klassieke ondertoon, is dit onmiskenbaar een geur waarmee je niet mis kan gaan.

 

Via The Gentleman’s Journal