Met een beetje geluk en de juiste whisky-kennis kun je op vandaag de dag goed geld verdienen door te investeren in whisky. Het Schotse drankje is steeds vaker headliner als ’t gaat om astronomische bedragen op veilingen. Een trend die vooralsnog in de kinderschoenen lijkt te staan en met iedere whisky-veiling weer een stukje groter wordt. Zo zal het ook gaan wanneer dit duo van Macallan whisky’s onder de hamer gaat.

Twee flessen Macallan, 60 jaar oud en zeer gewild artwork

Op de foto zien we twee verschillende Macallan whisky’s. Beide flessen zijn slechts 12 maal geproduceerd en representeren een stukje artwork van een zeer grote naam uit de 20e eeuw. Zo zien we een Macallan Peter Blake 1926 60-Year-Old en daarnaast staat een Macallan Valerio Adami 1926 60-Year-Old. Beide flessen zijn in 1986 gebotteld als onderdeel van een 24-koppige whisky-serie.

De eerste fles wordt gekenmerkt door artwork van Peter Blake. Voor de mensen die denken ‘wie is Peter Blake?’, dat is de man achter de wereldberoemde platenhoes van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band – van de Beatles. Een plaat die misschien nog wel beroemder is vanwege z’n artwork dan z’n liedjes. De andere fles wordt gekenmerkt door artwork van Valerio Adami. Bekend vanwege z’n abstracte beelden met dikke zwarte lijnen.

De verwachting is dat beide flessen minstens zo’n half miljoen moeten opbrengen. We zullen nog even moeten wachten, op 18 mei valt bij Bonhams de hamer om de eindprijs te bepalen van deze twee ‘zwaargewichten’ uit de whisky-wereld.