Het Franse kristal-merk Baccarat heeft zo’n kleine drie jaar geleden een boutique-hotel geopend in New York. Een hotel dat luxe naar een hoger niveau tilt en uiteraard gecreëerd is rondom het fameuze kristal dat men in Frankrijk tot ware kunst heeft verheven. Wanneer we praten over kristal, dan denk je al gauw aan karaffen en ander drank-gerelateerde accessoires. Het is dus niet heel verwonderlijk dat het Baccarat Hotel zich nu heeft laten verleiden tot het aanbieden van een zeer speciale whisky-tasting rondom het Schotse Dalmore. De tasting heet ‘100 years of Dalmore’ en neemt je mee op een zeer speciale reis langs drie zeer fameuze Dalmore whisky’s.

3 gelauwerde Dalmore whisky’s in het Baccarat Hotel

De ontwikkeling van dit fameuze trio op de whisky-kaart van het Baccarat Hotel komt voort uit de voorliefde voor Dalmore bij Baccarat’s Wine-director en Dalmore-enthousiast Matthieu Yamoum. Hij geeft aan dat Dalmore steevast een prominente plek binnen de bar bezit. Yamoum wilde z’n gasten een verhaal vertellen omtrent Dalmore en waarom deze zo’n speciaal plekje bezit binnen het Baccarat Hotel. Door deze drie spectaculaire whisky’s te combineren legt hij de essentie van deze Schotse whisky perfect uit.

Afgelopen herfst heeft het whisky-merk een speciale 40-jaar oude botteling uitgebracht. Op dat moment kwam Yamoum op het idee om deze te combineren met de 25-jaar oude botteling én de 35-jaar oude variant. Zo is de ‘100 years of Dalmore’ tot stand gekomen. Een trio van whisky’s die ieder hun eigen facet toevoegen aan het Dalmore verhaal. Als gast van het Baccarat Hotel kun je er voor kiezen om dit trio te bestellen. Je ontvangt dan zo’n 30ml van iedere soort Dalmore.

dalmore whisky tasting baccarat hotel new york Pure Luxe

Wat deze combinatie zo spectaculair maakt

Het gaat om veel meer dan enkel de naam en de leeftijd bij deze whisky’s. Iedere whisky in dit aanbod is op geweldige wijze gerijpt door Master Blender Richard Paterson. Niet zomaar een naam, Paterson zit namelijk al ruim 50 jaar in het vak als Master Blender. Een mijlpaal die zelden geëvenaard wordt. Het gaat om whisky’s die op meerdere vaten gerijpt worden, dus werkelijk een reis maken om te worden wat jij daadwerkelijk drinkt. Deze aspecten kunnen door liefhebber Yamoum volledig toegelicht worden tijdens het bestellen van deze flight.

De 25- en 35-jaar oude Dalmore zijn beiden geproduceerd in een hoeveelheid van 1000 flessen. De 40-jaar oude variant telt slechts 750 flessen wereldwijd. We kunnen dus rustig stellen dat het hier om een trio van zeldzaamheden gaat. De relatie van deze whisky en het Baccarat Hotel gaat overigens een stuk verder. De 35-jaar oude en 40-jaar oude Dalmore worden namelijk gebotteld in Baccarat-kristal. Het maakt dit plaatje voor de whisky-liefhebber meer dan compleet. Tijdens het drinken zul je door Matthieu Yamoum en z’n collega’s onderwezen worden over deze speciale ‘Scotch’.

Op de vraag of dit een eenmalige actie is: ‘Er is geen limiet aan deze opzet. We hebben nu een 100-jarige editie, maar een 150-jarige editie is ook goed mogelijk. Ik houd enorm veel van deze whisky en wil dat overbrengen op onze gasten. Hoe kan dit beter dan met dit idee? Het is werkelijk een geweldige whisky en dat mag best toegelicht worden‘. Het plan is om de ‘100 years of Dalmore’ door te laten gaan zolang mogelijk. Mocht de whisky op zijn, dan heb je pech. Misschien toch maar eens tickets naar New York boeken?

Bron: Robbreport/The Baccarat Hotel