Chocolade is volgens velen één van de meest smakelijke uitvindingen die de wereld rijk is. We moeten toegeven: zo af en toe is een lekker stukje chocolade prima te doen. We kunnen dus best begrijpen dat er mensen zijn die helemaal verliefd zijn op de zoete snack – en er dus veel voor over hebben om de lekkerste chocolade ter wereld te eten. Gelukkig is die eindelijk gevonden. Althans, dat mogen we hopen. Er van uit gaande dat ’s werelds duurste chocolade ook meteen het beste smaakt, moet je bij Alain Mettler zijn. De Meester-chocolatier maakte ‘Attimo‘ – ’s werelds prijzigste chocolade.
Attimo is volgens Guinness Book of Records de duurste chocolade ter wereld
Of het een titel is die veel consumenten zal overtuigen om tot koop over te gaan, dat is nog maar de vraag. Duidelijk is wel dat Attimo, de chocolade gemaakt door Alain Mettler, de duurste chocolade is die geld kan kopen en dus daarmee tevens zeer exclusief is te noemen. Natuurlijk vraag je je dan af (geheel terecht) waarom deze chocolade zo duur moet zijn. Gelukkig zijn wij er om je dat haarfijn uit te leggen.
De chocolade is gemaakt van Grand Cru chocolade en is verrijkt met 68% pure cacao. Daarnaast is er saffraan gebruikt voor de smaak, zijn er schilfertjes sinaasappel terug te vinden in de reep én is er een knapperig biscuitje toegevoegd. Uiteraard zijn alle ingrediënten zeer speciaal én zeldzaam, waardoor de forse prijs enigszins verklaarbaar is.
De gebruikte cacao komt uit Chuao, Venezuela en zou daar al ruim 400 jaar ‘rijpen’. Daarnaast is de saffraan afkomstig uit Mund, Valais – een plek die bekend staat voor één van de meest exotische saffraan-soorten. Kortom: deze chocolade is niet zomaar in elkaar ‘geflanst’. Een reep weegt slechts 8 gram en kan gekocht worden voor een schappelijke €590. Hapje, iemand?