Een goede fles whisky is tijdens de winterdagen nooit weg. Bij een van de bekendste Schotse whiskymerken, Glenfiddich, weten ze dit. Het is dus niet geheel verbazingwekkend dat deze whisky aan begin van deze winter werd geïntroduceerd. Dames en heren, maak kennis met deze speciale, zeer zeldzame 50-jaar oude Glenfiddich Single Malt whisky.

Glenfiddich 50 years Single Malt whisky

Deze speciale whisky heeft voor een groot deel van de halve eeuw liggen rijpen in eiken vaten. Daarna zijn twee vaten ‘getrouwd’ in een groter vat om onder toeziend oog van de Glendfiddich malt master verder te rijpen. Dit alles gebeurd natuurlijk in de distilleerderij in Dufftown, Schotland. Het is een van de meest prestigieuze whisky’s ooit gebotteld door Glenfiddich.

gelimiteerde glenfiddich 50 years single malt whisky Pure Luxe

De speciale fles komt in een box die verzegeld is met een wassen zegel. De box zelf wordt omringd met hand-gestikt leder en aan de binnenzijde vinden we handgeweven zijde met accenten gemaakt van Schots zilver. Het is hoe dan ook een zeer luxe creatie. De kenners geven de whisky smaken van vanille en sinaasappelsap mee.

gelimiteerde glenfiddich 50 years single malt whisky Pure Luxe

Mocht je dit zelf uit willen vinden, dan willen we je wel vragen om even diep in je buidel te tasten. De speciale Glenfiddich 50 years Single Malt whisky is verkrijgbaar voor een bedrag van €37.000. Serieuze kopers kunnen terecht bij Dan Murphy’s