Wij bij Pure Luxe zijn bij tijd en wijlen best te paaien met een goed glas ‘Scotch’. Een goede whisky maakt het moment waarop je ‘m drinkt zoveel beter, daar kan maar weinig andere drank aan tippen. Toch blijft het alcohol en het advies is ‘Drink met mate’. Daar kunnen we ons helemaal in vinden, ware het niet dat er aan het drinken van whisky enkele gezondheidsvoordelen kleven.

Whisky verlaagt het risico op een beroerte

Ja, je zal wel denken ‘oh daar komen ze weer’. Toch is het een feit dat steeds meer onderzoeken uitwijzen dat een glaasje alcohol per dag de kans op een beroerte verlaagt. Het mag dan wel gezien worden als een schadelijke drank (alcohol), maar er kleven wel degelijk voordelen aan. Mocht je tot nu toe dus standaard genieten van een glas goede whisky iedere avond – blijf daar vooral mee doorgaan.

whisky drank voordelen alcohol Pure Luxe

Het is een volledig caloriearme drank

Is dat even mooi. Alle mensen die bier drinken krijgen vroeg of laat een bierbuik. Een ontwikkeling die onherroepelijk is verbonden aan het drinken van bier. Niet bij whisky. Whisky is namelijk volledig caloriearm en vetvrij. Het is dus prima om in de zomerdagen bij een goed stuk vlees een paar glazen whisky te drinken, daar zul je gegarandeerd geen grammetje vet door kweken.

Het schijnt de kans op dementie te verlagen

In 2003 werd er onder mannen een onderzoek gedaan naar de kansen op dementie. Volgens de resultaten die daar uit kwamen, bleken de mannen die 1 tot 6 glazen whisky per week dronken een aanzienlijk kleinere kans te hebben op dementie dan mannen die 7 of meer glazen dronken – of juist helemaal niets dronken. Het is dus blijkbaar een goed middel tegen de veroudering van je hersenen.