Wanneer er zich een gelegenheid voordoet om iets goed te vieren, is het opentrekken van een fles champagne vanzelfsprekend. De bruisende wijn wordt veelal geassocieerd met luxe, rijkdom, overwinning en natuurlijk puur genot. Dit alles heeft te maken met de selectie van de beste druiven ter wereld zoals de Chardonnay, Pinot Meunier en Pinot Noir. Deze druiven zorgen voor de meest heerlijke champagnes. De prijs wordt niet enkel vormgegeven door de gebruikte druif, maar ook de beperkte beschikbaarheid van bepaalde flessen zorgt ervoor dat een goede fles champagne een flink prijskaartje heeft. Deze top drie van dure champagnes ter wereld bevestigen dat maar weer.

Dom Pérignon Rose Gold, Mathusalem 1996 – €44.000

Van de Dom Pérignon Rose Gold 6 liter fles werden er slechts 35 flessen gemaakt. Daarmee heeft de champagne een prijskaartje van ongeveer 50.000 dollar en maakt het een fles waarvoor je behoorlijk diep in de buidel moet tasten. De Dom Pérignon, waar het allemaal mee begon, is een Cuvée de prestige. Dit betekent dat het binnen een champagnehuis de beste champagne is die er bestaat.

Dure champagnes Pure Luxe

Dom Pérignon Rosé, Jeroboam 1998 – €11.000

Wederom een Dom Pérignon Rosé, maar ditmaal met een iets minder hoog prijskaartje. De champagne heeft een inhoud van maar liefst 3 liter en is ruim 11.000 euro. De Dom Pérignon Rosé werd speciaal ontworpen door de bekende filmregisseur David Lynch. Van de champagne zijn slechts tien exemplaren gemaakt, wat het een zeer exclusieve champagne maakt.

Dure champagnes Pure Luxe

Armand de Brignac Brut Gold – €5.700

Wat deze Cuvée de prestige van Armand de Brignac zo speciaal maakt is de perfecte mix van de beste druiven. Deze komt tot stand door de selectie van de drie champagnedruiven Chardonnay, Pinot Meunier en Pinot Noir. De 6 liter fles champagne heeft een prijskaartje van 6.500 dollar inclusief een zeer luxe fluweel afgewerkt kistje met 24 karaat goud. Elke fles wordt bovendien met de hand vervaardigd, gevuld, geroteerd, gedégorgeerd, gekurkt en verpakt.

Dure champagnes Pure Luxe

Bron: Askmen