Cocktails zijn tegenwoordig onmisbaar. Naast geweldige smaak is het in veel gevallen ook een uiting van status en klasse. Een luxe evenement met een pilsje is namelijk niet echt representatief en waar champagne passend zou zijn, geeft een luxe cocktail toch net dat beetje extra. Via onze vrienden bij MAN MAN zijn wij op deze geweldige cocktailmachine gestuit. Hierdoor is elke cocktail perfect en binnen no time gemaakt. Een leuke toevoeging zo rond te feestdagen.

Deze cocktailmachine maakt de perfecte cocktail binnen één minuut

Binnen welgeteld 45 seconden is een perfecte Negroni cocktail uit de machine gerold. Het proces hierachter is even indrukwekkend als ingewikkeld. De zoektocht naar de perfecte fabrikant was dan ook een lastige voor ontwerper Richard Moss. Toch wist hij in Nick Reneckles, de oprichter van Nicholas Alexander, een perfecte match te vinden. Reneckles beschikte volgens Moss over de juiste kwaliteiten om dit proces tot een succes te maken. Het was een man met de nieuwsgierigheid en verbeelding die nodig was om dit project te laten slagen. Daarbij was zijn specialisme in mechanische automatisering precies dat wat deze cocktailmachine nodig had.

Het gehele proces wordt automatisch doorlopen en in 45 luttele seconden staat een perfecte cocktail klaar. Het proces begint met het ijs dat in het glas wordt ‘gedeponeerd’. Hierna vervolgt het glas zijn reis naar het inschenk gedeelte waar de 3 vloeibare componenten met perfecte afmetingen in het glas worden geschonken. Als laatste wordt het drankje geroerd en worden de juiste garneringen toegevoegd. Voila! 45 seconden later staat u een indrukwekkend cocktail te wachten.

De gehele machine is gemaakt voor de Victoriaanse thematische Mr Foggs’ ‘society of exploration. Een bar geopend in september 2018 ter ere van Mr Fogg – hoofdrolspeler in het boek ‘rond de wereld in 80 dagen’. Het is een samenwerking tussen Rogue Projects, Bombay Sapphire en de Inception Group. Zie hieronder een kijkje achter de schermen tijdens de ontwikkeling van de machine.

Bron: MAN MAN