Snelheid en elektrisch zijn twee dingen die enorm goed samen gaan. Natuurlijk zij wij net als jou liefhebber van een mooie brullende 5-cilinder of een brute V-12. Maar het is nu eenmaal niet anders dan dat elektrisch rijden de toekomst is. Deze 5 elektrische auto’s zijn de 5 snelste die je kon kopen het afgelopen jaar.

De 5 snelste elektrische auto’s van 2020

Porsche Taycan Turbo
Nummer 5: De op-één-na snelste elektrische auto van Porsche. Deze wagen beschikt over een topsnelheid van maar liefst 260 kilometer per uur en zit in 3.2 seconden op de 100 vanuit stilstand. Dit alles is niet gratis, want de wagen kost maar liefst 157.100 euro. Dan heb je natuurlijk wel de meest simpele uitvoering…

Porsche Taycan Turbo S
Nummer 4: Bijna maar toch helemaal niet dezelfde wagen als hier boven. De Porsche Taycan Turbo S is de grote broer van de Taycan Turbo. Dit is een net wat luxere uitvoering. Deze wagen gaat dan ook in 2.8 seconden naar de 100 en kost een kleine 40.000 euro meer dan normale Taycan. Deze indrukwekkende statestieken brengen deze wagen naar een nummer vier plek in deze lijst. De wagen heeft tevens een top van 260 kilometer per uur.

 

Tesla Model 3 Long Range Performance
Nummer 3: Deze Tesla staat samen met zijn grote broers met recht in deze lijst. Deze niet helemaal standaard te noemen Model 3 is echt een bizarre verschijning. Je ziet de Model 3 natuurlijk dagelijks maar deze is net even wat anders. De wagen heeft een top snelheid van 261 kilometer per uur en is daarmee tamelijk sneller dan de Porsche. Eén hele kilometer per uur sneller om precies te zijn… De actieradius van deze wagen is maar liefst 455 kilometer. De wagen is ook nog eens een stuk goedkoper dan  de andere auto’s uit de lijst. Deze kost namelijk een kleine 66.000 euro.

 

Tesla Model S Plaid
Nummer 2: Deze speciale model S is de op één na snelste wagen uit de lijst. De topsnelheid van 322 kilometer per uur en een 0 naar 100 in slechts 2.1 seconden brengen deze wagen met recht op plek 2. Deze wagen is officieel nog niet op de markt maar is wel dit jaar aangekondigd. Even afwachten dus nog voor je deze 140.000 euro kostende wagen bij jou op de oprit kunt zetten.

 

5 snelste elektrische auto's

Corvette Genovation GXEN
Nummer 1: Een supercar-naam voor een echte elektrische supercar. De Genovation GXE is met 338,28 kilometer per uur de snelste straat legale elektrische auto van dit moment. Er zijn er slechts 75 van gemaakt dus ze zijn dan ook peperduur. De supersnelle bolide heeft een waarde van maar liefst 622.365 euro. Maar met een vermogen van 485 kW (660 pk) is dat voor de snelheidsduivels misschien wel de moeite waard. Deze wagen is echt heel dik.

5 snelste elektrische auto's

Eerder schreven wij voor je: De 5 duurste auto’s die in Nederland verkocht werden.