Chocolade is een van ’s werelds oudste delicatessen. De zoetigheid wordt over de hele wereld gegeten en de hoeveelheid varianten die wij als consumenten kunnen kopen lijken eindeloos te zijn. Er zijn zelfs heuse chocolade-festivals. Chocolatiers zoeken al jarenlang naar perfectie en ondanks het feit dat het vaak te maken heeft met persoonlijke voorkeuren, zijn er ook enkele titels die ‘gewoon’ één en dezelfde betekenis hebben – zoals die van ’s werelds duurste chocolade. Een titel die sinds kort op de naam komt van de Portugese Daniel Gomez. Hij heeft namelijk het duurste stuk chocolade ooit weten te maken.

Daniel Lopez maakt stuk chocolade van €7.700

Normaliter is de zoektocht naar de perfecte chocolade er een die gefocust is op smaak, textuur en dergelijke. De Portugees en chocolatier Daniel Lopez dacht hier anders over. Hij heeft weliswaar gebruik gemaakt van zeer speciale ingrediënten uit Leiria, Portugal. De chocolade is gemaakt van equatoriaal zwarte Valrhona chocolade, saffraan, witte truffel uit de Périgord-streek, witte truffelolie, vanille uit Madagaskar en gouden vlokken. Overigens gebruikt hij ook nog een geheim ingrediënt, maar hier noemt hij de naam niet van.

's werelds duurste chocolade daniel lopez chocolatier portugal Pure Luxe

Wat de chocolade afmaakt is het gouden omhulsel. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van echt bladgoud om ’t de finishing touch te geven. De delicatesse is een tijd lang tentoongesteld voor ’t publiek in Óbidos, Portugal. Uiteraard werd de prijzige chocolade goed beveiligd door personeel – ja, dat is echt waar. Als je een kleine €8.000 moet betalen voor een dergelijke delicatesse, dan mag je ervan uit gaan dat ’t zeer bijzonder is. Gelukkig is ook gedacht aan de verpakking.

's werelds duurste chocolade daniel lopez chocolatier portugal Pure Luxe

De creatie – bijpassend ‘Glorious‘ genoemd – wordt 1000 maal geproduceerd en zal in een zeer aantrekkelijke verpakking worden aangeboden. Denk dan aan een houten kistje met gouden accenten. Dit kistje is uiteraard voorzien van de nodige opsmuk, waaronder kristal en enkele tientallen Swarovski-kristallen. Daarnaast wordt het pakketje over de hele wereld onder begeleiding van de strengste bewaking afgeleverd. Wat men al niet uit de kast trekt voor zo’n bijzonder stukje chocolade. Je moet natuurlijk iets te streven hebben, al zijn wij ook al tevreden met een stuk Côte d’Or.

's werelds duurste chocolade daniel lopez chocolatier portugal Pure Luxe 's werelds duurste chocolade daniel lopez chocolatier portugal Pure Luxe

Bron: Luxurylaunches