De Jaguar E-Type wordt algemeen beschouwd als één van de meest iconische en mooie auto’s ooit gemaakt. Zelfs de legendarische Enzo Ferrari noemde ooit de Britse sportcoupé als de mooiste auto ter wereld. Jaguar viert haar 60e verjaardag met deze brute wagen.

60e verjaardag met brute F-en-E-type

Jaguar viert de 60e verjaardag van de legendarische E-type en heeft ter gelegenheid daarvan een speciale editie 2021 F-type aangekondigd. De Heritage 60 Edition wordt genoemd en er zullen slechts 60 exemplaren van de speciale editie te koop worden aangeboden over de hele wereld. De Heritage 60 Edition is gebaseerd op de V8-aangedreven F-Type R. De SV Custompoke personalisatieafdeling van de autofabrikant heeft zijn uiterste best gedaan om van de speciale editie een passend eerbetoon te maken.

Het hoogtepunt van het model is de speciale Sherwood Green-lak aan de buitenkant. Deze kleur is sinds de jaren zestig van de vorige eeuw geen optie meer is geweest voor een Jaguar. De Britse fabrikant heeft alleen voor de Heritage 60 Edition de kleur weer doen herleven. Bovendien rijdt de speciale editie op exclusieve glanzend zwarte 20-inchwielen, die zijn voorzien van glanzend zwarte en verchroomde accenten en zwarte remklauwen.

Aan de binnenzijde krijgt het interieur een tweekleurig Caraway (bruin) en Ebony Windsor (zwart) lederen interieur. Daarbij komt het op de E-Type geïnspireerde aluminium console. Op de hoofdsteunen en de dorpels zijn op maat gemaakte “E-Type 60th Anniversary” logo’s te vinden.

Jaguar viert haar 60e verjaardag Jaguar viert haar 60e verjaardag

De 2021 F-type Heritage 60 Edition zal verkrijgbaar zijn in zowel coupe- als cabrioletuitvoering. Mechanisch gezien is de speciale editie identiek aan de gewone F-Type R. Hij wordt aangedreven door een supercharged 5.0-liter V8 die 575 pk levert. Dit gebeurt via een versnellingsbak met acht versnellingen die naar alle vier de wielen wordt gestuurd. Jaguar heeft de prijsstelling nog niet bekendgemaakt, maar verwacht wordt dat hij in maart volgend jaar in de VS aankomt.

Jaguar viert haar 60e verjaardag

Wij van Pure Luxe zijn absoluut fan van deze wagen, een absolute klassieke kleur op de nieuwe brute wagen. Deze 60e verjaardag kan naar onze mening niet beter worden gevierd.