Je bent jezelf niet als je honger hebt. Er is geen oprechte liefde dan die voor eten. En over deze oprechtheid gesproken, het werd heftig tentoongesteld door de Russische privéjacht-magnaat Viktor Martynov. De miljonair en zijn vriendin verlangde naar een sappige Big Mac en zoute Franse frietjes van McDonald’s. Die verlangens kon hij niet langer vermijden en besloot hij ernaar te handelen.

Wat volgde was dat Martynov besloot de kosten en het milieu in de wind te gooien en een helikopter te charteren om hem en zijn vriendin naar de fastfood-tent te vliegen. Dat was nogal een stukje vliegen en koste ook nog een aardige soms geld. En dat allemaal voor een menu voor een aantal tientjes.

McDonald's

De twee uur durende helikoptervlucht kostte hem $2680 (€2.212,77) om 724 km te overbruggen voor een vette maaltijd van in totaal $65. Inclusief Big Mac’s, patat en milkshakes in Krasnodar, de dichtstbijzijnde Russische stad met een McDonald’s. Viktor Martynov en zijn vriendin waren op dat moment op vakantie op de Krim en op grond van sancties op het schiereiland mogen westerse bedrijven als de McDonald’s geen vestigingen openen.