De kans dat je zo maar even een walvis op het strand tegen komt is vrij nihil. Maar het lijkt aan de kust van Thailand nog met enige regelmaat te gebeuren. Een klein jaartje geleden vond een Thaise visser al eens een braakstuk van zo’n walvis, dit braakstuk bleek ruim 320.000 dollar waard te zijn. Iets later werd er nog eens ruim 37 pond aan waardevol materiaal gevonden door Thaise visser.

Maar het kan nog een stapje extremer. Een andere Thaise visser stuitte op een braakstuk van ruim 3.2 miljoen dollar. Niet niks voor een visser die normaal slechts 670 dollar per maand verdient. Deze man heeft dus echt een ware jackpot gevonden. Voor iedere Thai is het dus belangrijk om op het strand een oogje in het zeil te houden. Want er kan elk moment een paar miljoen aanspoelen.

Naris Suwannasang is een Thaise man die al vaker aangespoelde fortuinen wist te spotten en te bemachtigen. Deze komen zo aanspoelen, de walvissen zwemmen soms wel een paar honderd kilometer van de kust. Maar door de sterke onderstroom weten deze braakstukken toch het vaste land te bereiken. Misschien een idee om een strandhuis in Thailand te nemen. De ideale investeringsmogelijkheid en een heerlijke vakantie in één.

Walvis

De 60 jarige Naris neemt zijn zijn vondsten altijd eerst mee naar zijn woning waarna hij het onderzoekt met zijn vrienden. Hij kwam erachter dat dit stuk braaksel 100 kg woog. Dit is de grootste walvisbraak ontdekking aller tijden. Naris kreeg al ruim 3.200.000 dollar geboden op zijn vondst maar is in afwachting op de bevestiging dat het echt gaat om Walvissenbraaksel. Het gaat om zo’n bizar bedrag, dat de Thai er voor kiest zijn vondst bekend gaat maken bij de politie. Dit doet hij uit voorzorg, hij is namelijk bang bestolen te worden van dit bijzondere fortuinstuk. Wanneer de man zijn vondst gaat verkopen is nog onbekend. Maar als hij het weet te verkopen is er één ding zeker. De Thai is vanaf dan multimiljonair.