Als een huis in de natuur tussen de bergen dicht bij jouw hart ligt, is dit het perfecte (Japanse) toevluchtsoord. Als je op zoek bent naar een idyllisch resort, verwen je ogen en aanschouw Yezo; een klein, sereen en spectaculair landgoed gelegen in het noordelijke Hokkaido-gebergte in Japan. Ontworpen door de Japanse architectuurstudio Laboratory for Explorative Architecture & Design. Perfect voor de luxe avonturiers onder ons.

Japanse toevluchtsoord; Yezo Retreat

Gebouwd met hout, steen, water en licht in grote proporties, is de Yezo Retreat een ideale plek voor diegenen die verlangen naar troost in de schoot van de natuur. Het heeft kamerhoge ramen en een grote ruimte met een bed, zitgedeelte, open haard en een trap in plaats van afgesloten slaapkamers.

De ontwerpers hielden rekening met de dramatische omgeving en paste een ecologische benadering toe, resulterend in een experimentele structuur die een waardig toevluchtsoord in de natuur creëert. Waardoor dit unieke stulpje uitsteekt, uit de al adembenemende omliggende omgeving.

japan

De blikvanger van het unieke resort is toch wel de dakconstructie, waar zich een soort zonnedek bevindt, compleet met twee ligstoelen. Met elementen zoals een centrale betonnen schoorsteen en een gebogen dak, heeft de ‘Yezo-retraite’ ook de 2020 Gouden Needle Design Award. De met lijm gelamineerde houten balken van de schelpconstructie zijn opgehangen aan een centrale betonnen schoorsteen en bedekt met lokaal geproduceerde zwarte leistenen.

Minimalistisch tot rust komen

Het pand herdefinieert de moderne essentie van luxe en biedt een minimalistische, maar toch een volwaardige (leef)ruimte, ideaal voor rustige reflectie met weinig schade aan de ecologie. Als je naar een uitje verlangt (zoals iedereen momenteel), weet je waar de reis heengaat. Voor meer informatie over dit imponerende project, kan je hier terecht.

Gaat je hart uit naar een ietwat zonnigere bestemming, dan is dit wellicht dé plek voor jou. Of anders misschien dit wel. 

Japanse Japanse Japanse design