Dit is er een voor de échte, volharde wijnliefhebbers en fijnproevers. Als je zin hebt in avontuur en graag wijnen van hoge kwaliteit zoekt, dan is VINVIN Wines iets voor jou. Of je nu een wijnliefhebber, particulier of wijnverzamelaar bent, hun wijnexperts helpen bij het kiezen uit een selectie van een legio aan verfijnde wijnen. Evenals een collectie aan hooggewaardeerde toegewezen wijnen met een beperkt aanbod.

VIN VIN Wines

Het team van VIN VIN Wines bestaat uit professionele wijnexperts die een zorgvuldig geselecteerde portfolio van kwaliteitswijnen aanbiedt. Van authentieke en opkomende wijnhuizen tot de meest exclusieve wijnen van wijnboeren. Geproduceerd in landen als Frankrijk, Italië, Spanje en Oostenrijk. Alle wijnen zijn vooraf geselecteerd op natuurlijke herkomst, duurzaamheid en authenticiteit.

Wijnen

Verken wijnen die buiten de gebaande paden liggen en kom in virtuele aanraking met meer dan 300 uitzonderlijke wijnen. Zodra je een eigen  account aanmaakt worden alle prijzen vermeldt.  Voordat dat zover is lichten we hieronder alvast twee topwijnen uit.

Podere San Cristoforo, Ameri, Governo, Tosca IGT

Ameri is een prachtige wijn uit de kuststreek van Toscane, La Maremma. Het is een rijke en volle wijn, welke ook nog eens biodynamisch en vegan friendly is. Gemaakt met een unieke methode, Governo All’uso Toscano, waardoor de wijn het zachte en rijke karakter krijgt. Het is een verleidelijke wijn met een explosieve neus, open en met veel fruit als braam en kers. Mooi stevig, tannines in balans, complex, body en een zachte textuur. Een wijn welke je nog zeker 10 jaar kunt bewaren.

Ameri past perfect bij gegrild rood vlees en wild. Ook lekker bij volle en gerijpte kazen.

Domaine Xavier Monnot Meursault Les Chevalieres

Dit is de meest complexe wijn van de Meursault cuvees van Xavier Monnot. Aangekocht door Xavier’s grootvader René, komen de druiven van deze wijn van het grootste perceel van het Domaine. De selectieve oude wijnstokken geven de wijn meer diepgang, intensiteit, complexiteit en zeer hoge kwaliteit. Lekker expressieve aroma’s van veel fruit als perzik en meloen plus wat citrus en peer. Vol, complex, zacht maar ook mineraal en levendig.

Mooie combinatie met vis uit de oven of van de gril, schaal- en schelpdieren als kreeft of coquilles, sint jakobsschelpen. Wit vlees als gevogelte of kalfsvlees, maar ook lekker bij de wat meer gerijpte harde kazen. Deze wijn is nu heel lekker en kun je zeker nog 10 jaar bewaren.

wijnen