Het luxe Britse automerk Aston Martin heeft een nieuwe strategische partner. Het merk – van onder andere de legendarische James Bond auto’s – gaat een samenwerking aan met het Zwitserse horlogemerk Girard-Perregaux. Aangezien Aston Martin na meer dan zestig jaar afwezigheid ook weer in de Formule 1 rijdt, heeft de samenwerking ook betrekking op het F1 team van de Britten.

Samenwerking

De directeur van Girard-Perregaux laat weten enorm blij te zijn met de samenwerking. In 2021 viert het horlogemerk zijn 230-jarig jubileum – wat ze ook een van ’s werelds oudste horlogemerken maakt – en kan het hun trouwe liefhebbers belonen met iets unieks. Het bedrijf gaat samen met Aston Martin een paar exclusieve horloges lanceren.

Aston Martin x Girard-Perregaux

Er zijn nog geen namen of prijzen bekend van de modellen die worden gelanceerd. Wel zullen de horloges hoogstwaarschijnlijk een sportieve uitstraling hebben en zal de binnenkant van de Aston Martin duidelijk terugkomen in het uurwerk.

Aston Martin x

Het is al de tweede samenwerking tussen een luxe auto- en horlogemerk. Eerder dit jaar sloten Porsche en TAG Heuer ook al hun handen ineen.

Formule 1

Ook voor Aston Martin is 2021 een bijzonder jaar, aangezien het merk na 60 jaar weer terugkeert in de Formule 1. Al gauw werd er een grote naam toegevoegd aan het team van de Britten. De Duitse viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel koos er niet voor om met pensioen te gaan, maar liet weten een overstap te maken naar de nieuwkomers.


Vettel wil met Aston Martin de strijd aangaan tegen de oppermachtige Lewis Hamilton van Mercedes. Dit gaat hij hoogstwaarschijnlijk doen met een Girard-Perregaux model dat perfect past bij zijn snelle bolide.

De prijs van een Girard-Perregaux ligt normaal rond de €15.000. Het bekendste model – de Tourbillion – vliegt er vaak zelfs voor meer dan €100.000 de deur uit. Of het model sportief genoeg is om het oppermachtige Mercedes te kunnen verslaan, zullen we vanzelf achter komen.