Na vier kampioenschappen gewonnen te hebben verhuisde Vettel in 2015 van het overheersende Red Bull Racing naar Ferrari. Echter namen de prestaties van Ferrari seizoen op seizoen niet toe. Op 12 mei 2020 werd bekend dat hij na 2020 niet meer voor Ferrari zal uitkomen in de Formule 1. Op 12 mei 2020 werd bekend dat hij na 2020 niet meer voor Ferrari zal uitkomen in de Formule 1.

Aston Martin

Een paar maanden later kwam uit dat hij zijn krabbeltje had gezet onder een contract bij Aston Martin F1. Niet alleen de veelbelovende prestaties, maar ook het feit dat hij vele oude bekenden tegen zal komen bij Aston Martin speelde part bij zijn keuze. “Veel mensen die ik ken zitten daar al langer. Ten eerste is het team erg ijverig en ken ik de mensen al erg lang.” Uiteraard rijdt een coureur op topniveau in z’n vrije tijd ook in de beste bolides die er te vinden zijn.

Sebastian Vettel en Ferarri

De relatie tussen de Italianen en Vettel verslechterde. In de media werden daar weinig woorden over vuil gemaakt, maar de spanning tussen de twee kampen was duidelijk aanwezig. Blijkbaar zo erg dat Sebastian Vettel zijn gehele Ferrari-verzameling de deur uit doet.

Sebastian-Vettel-4

2016 Ferrari LaFerrari

De verzameling omvat vijf Ferrari’s . De drie modernste van het stel – een LaFerrari, F12tdf en een 458 Speciale – herken je aan het Vettel-logo in de hoofdsteun. Met zo’n specifieke personalisatie kun je ervan uitgaan dat het ooit de bedoeling was om de auto’s langere tijd te houden. Wellicht worden deze allemaal ingeruild voor een Aston Martin-verzameling.

Sebastian-Vettel-1

2016 Ferrari F12TDF

De Ferrari Enzo en de Ferrari F50 pronken niet met een dergelijke personalisatie, maar deze zullen dan ook niet nieuw zijn gekocht door de coureur. Voor de belangstellenden: de LaFerrari en de Ferrari F50 zijn inmiddels al verkocht. De prijzen van de Ferrari’s zijn niet bekendgemaakt – ook niet van de al verkochte Enzo en F50.

Sebastian-Vettel-3

2015 Ferrari 458 speciale

Naast de Ferrari’s verkoopt Vettel een Mercedes SL 65 AMG Black Series, Mercedes SLS AMG en een BMW Z8 Roadster. Alle auto’s staan momenteel in Zwitserland en worden aangeboden bij de Britse dealer Tom Hartley JNR – hier vind u ook meer foto’s van de auto’s in de verkoop.

1996 Ferrari F50

Ferrari Enzo

2004 Ferrari Enzo