De ene Rolls-Royce is nog niet niet eens geland bij huize Gillis, of de ander gaat de deur alweer uit. Zijn nieuwe Culinan Black Badge komt pas in april van dit jaar binnen bij de verkoper, of de Massa is kassa-realityster besluit al weer om van zijn luxe Phantom af te zien.

Peter Gillis en Rolls-Royces

Peter Gillis, bekend van de SBS-serie Massa is Kassa, kocht onlangs een gloednieuwe Rolls-Royce Culinan Black Badge voor zichzelf en deed zijn vrouw Nicol een nieuwe Porsche cadeau – met een vanafprijs van €107.100. De proefrit in deze Porsche nam hij wel erg letterlijk en ging zelfs even langs de McDrive, om d auto van een geur to voor zien waar hij het meest van houdt.

Om plaats te maken voor deze twee nieuwe wagens moet er ook weer één weg. Dit keer moet geen Porsche – vanwege formaat – het ontgelden, maar zijn Statige Rolls-Royce Phantom. Recent zette hij ook zijn Belgische penthouse te koop, maar deze verkopen zullen niks te maken met dat hij krap bij kas zit. Zijn vermogen wordt namelijk geschat op €85 miljoen. Hatseflats.

Massa

De Britse koets is rijkelijk uitgerust met bruin lederen bekleding, massagefunctie op alle zitplaatsen, uiteraard een sterrenhemel, adaptieve cruise control en een koelkast – die waarschijnlijk leeg zal zijn. Inmiddels staat er een Rolls-Royce Phantom te koop bij dezelfde dealer, met dezelfde specificaties als de Phantom van Peter. Ook al heeft u dus net zo’n welvaartsbuik als de eigenaar van Oostappen Vakantieparken, kunt u er prima inklauteren .

Peter Gillis

Foto: Thijs Timmermans

Grote grill met bovenop het welbekende ‘Sprit of Ecstacy’-logo: sinds 1911 het herkenningspunt op de radiator van elke Rolls-Royce. Deze is in de kleur ‘Midnight Sapphire Blue’. Bij deze sierlijke Rolls-Royce draait het allemaal om rust, luxe en comfort.

De oude auto van Peter Gillis is voorzien van een zijdezacht lopende V12 met 6,75 liter aan slagvolume. De Phantom levert hierdoor 572 pk en legt de nul naar honderd print af in 5,3 seconden. Dit zijn geen baanbrekende sprintrecords, maar daar koopt u ‘m natuurlijk ook niet voor. Gewoon heerlijk zoeven over het asfalt.

Vraagprijs

De luxe limo wordt aangeboden bij Thijs Timmersmans, waar hij ook zijn Culinan heeft besteld. Het model komt uit 2019 en heeft slecht 23.552 kilometer op te teller staan. Gilles wil er graag 469.950 voor vangen, maar als u als koper de zelfde handelspraktijken als Gilles hanteert, valt er altijd nog wel iets op af te dingen