Beroemdheden vallen graag op door net even wat anders dan anderen voor de dag te komen met hun over-the-top voertuig naar keuze. Vooral diegenen in de entertainmentindustrie, waaronder zangers en rappers. Justin Bieber is daarop geen uitzondering, zo bewijst deze opmerkelijke Rolls-Royce Wraith. Het lijkt een concept dat pas over enkele jaren in gebruik genomen kan worden, maar niets is minder waar.

Rolls-Royce Wraith van Justin Bieber

Dankzij de schijven die de wielen bedekken geeft het de indruk dat de Rolls zweeft over het asfalt. De Canadees liet zijn tweedeurs vervoersmiddel ombouwen door West Coast Customs. De carrosserie van de coupé werd van voor tot achter aangepakt en alleen de daklijn is nog terug te koppelen naar de ‘standaard’ Wraith.

Justin-Bieber-Rolls-Royce-3

Bieber is nooit ingetogen geweest over zijn autopassie. In een interview met ABC News gaf Justin Bieber toe zelf een aandeel te hebben in West Coast Customs: “Ik bezit eigenlijk een stuk West Coast Customs. Het is een autobedrijf hier dat hele mooie auto’s maakt. Dus ik bewaar er veel in de winkel als ik ze niet gebruik. Gewoon om het bedrijf te helpen. Ik heb er altijd van gehouden om mijn auto’s op te knappen, dus het is super cool.”

Deze Californische tuners hebben gesleuteld aan de auto’s van onder meer Chris Brown, Shaquille O’Neal, Will I Am, Post Malone, Kylie Jenner, Paris Hilton, Mark Wahlberg en meer. Ook nemen ze projecten aan van organisaties als Warner Brothers, Marvel, DC Entertainment, Nintendo, en Microsoft.

103EX Concept

Beeldmateriaal omtrent het interieur blijft nog achterwege, maar ga er maar vanuit dat het net zo futuristisch is als het omhulsel. De basis bestaat uit de volledig elektrische 103EX Concept. Maar dat is niet een stukje techniek dat een autobedrijf op dit moment kan produceren, wat betekent dat de tuner het kan vervalsen totdat Rolls-Royce het haalt.

Justin-Bieber-Rolls-Royce-2EV Wraith