Het is voor veel mensen hét ultieme doel in hun leven: miljonair worden. Sommigen zien het als een onmogelijke opgave, terwijl er genoeg mensen zijn die het al gelukt is. Om te kijken wat nu de belangrijkste eisen zijn waar je aan moet voldoen om uiteindelijk de status miljonair te kunnen verdienen, hebben wij er onderzoek naar gedaan.

Werken, werken en nog eens werken

Het klinkt misschien heel logisch, maar het is nagenoeg onmogelijk om miljonair te worden met een doodnormale 9-tot-5 baan. Om miljonair te worden, is meer nodig dan dat. Bijna alle miljonairs zijn ondernemers of mensen die heel veel kennis over een bepaald onderwerp hebben en daar gebruik van maken.

Iets dat alle selfmade miljonairs op de hele wereld gemeen hebben, is dat ze hard hebben gewerkt. Professor Anders Ericsson kwam ooit met de 10.000 uren regel. Hij stelt dat je pas echt goed in iets bent als je er 10.000 uur aan hebt besteed. Veel werken aan je vaardigheden, onderneming of idee zal uiteindelijk zijn vruchten afwerpen – ook al lijkt het vaak eindeloos te duren.

Bij succes hoort verantwoordelijkheid. Je komt tijdens je weg naar succes veel momenten tegen waarin je de afweging moet maken tussen werken en ontspannen. Als je ervoor kiest om de weekenden te spenderen aan het werken aan je ideeën – in plaats van feest te vieren – zul je een voorsprong opbouwen op de rest van je leeftijdsgenoten.

Doe iets wat je leuk vindt

Het is veel makkelijker om tijd aan iets te spenderen als je het daadwerkelijk leuk vindt om te doen. Zodra je gelooft in hetgeen je denkt rijk mee te kunnen worden, zal het veel makkelijker zijn om het uiteindelijke doel te behalen.

Vincent van Gogh bijvoorbeeld, was enorm geobsedeerd met schilderen en de kunst ervan. Het nam zijn leven letterlijk en figuurlijk over, waardoor hij uiteindelijk – na zijn dood – het succes kreeg dat hij altijd wilde hebben. Ook hij spendeerde bijna al zijn tijd aan schilderen, waardoor hij hier een meester in werd.

Verzin iets goeds

Het klinkt cliché, maar dit is wel de kernboodschap. Elke goede ondernemer heeft iets, wat in de ogen van hun klanten of gebruikers waarde heeft. Denk aan iets probleemoplossend, of baanbrekend. Het is ook belangrijk om te kijken naar of je doelgroep zit te wachten op hetgeen je wil gaan aanbieden. Als je zelf niet weet waarom jij of jou idee daadwerkelijk geïnteresseerden gaat trekken, zal je daar aan moeten werken.

Mindset

Misschien wel het belangrijkste component om miljonair te kunnen worden, is mindset. Vertrouwen in jezelf en je idee, is enorm belangrijk. Er gaan veel mensen zijn die niet in jou of je idee geloven, dus moet je zorgen dat je mentaal sterk genoeg bent om dit om te zetten in motivatie om ze uiteindelijk het tegendeel te bewijzen.

Het is niet voor niets dat bekende rijke mensen als Steve Jobs en Elon Musk meerdere malen op het punt stonden om te stoppen, maar toch door zijn gegaan. Uiteindelijk krijgt iedere ondernemer te maken met tegenslagen en mensen die aan je twijfelen. De kunst is om hier juist goed mee om te gaan. Zodra je niet meer gemotiveerd bent, zal het heel lastig zijn om je plannen door te zetten.

De meeste rijken hebben ook veel gelijkenissen in hun doen en laten. Hoe dat zit lees je hier.