Als we aan luxe horlogemerken denken, komen we al gauw uit bij Rolex, Audemars Piguet of Patek Philippe. Het Japanse Seiko behoort ook tot de bekende namen van de horlogewereld, maar is niet per se te kenmerken als een high end-merk. Het bescheiden merk werd in 2015 uitgeroepen tot ‘Brand of the Year’ en heeft de afgelopen jaren toch een aantal bijzondere modellen uitgebracht.

Seiko Sportura Pepertual Solar

De Seiko Sportura Perpertual Solar is een sportief horloge, voorzien van een Solar uurwerk. Het horloge haalt energie uit elk soort licht dat op het horloge schijnt. De datum instellen hoeft slechts één keer in je leven, want het horloge is tot 2100 juist ingesteld – zelfs met schrikkeljaren.

Het horloge bestaat uit een saffieren glas, stalen kast en heeft een mooi sportief uiterlijk. De prijs van het model ligt verrassend laag op €530.

Seiko Astron GPS Solar

De Seiko Astron GPS Solar is een mooi maar bovenal bijzonder horloge. Voor het horloge is gebruik gemaakt met de unieke GPS Solar uuwerktechniek, waardoor de drager van het horloge met één druk op de knop de juiste tijdzone heeft. De kast van het horloge is gemaakt van titanium en keramiek en de ‘bezel’ bevat meerdere tijdzones. Het handige horloge heeft een prijskaartje van €2300.

Seiko Five

De Seiko Five is misschien wel het bekendste en meest traditionele Seiko model. De horloge is gemaakt van roestvrij staal en heeft de naam te danken aan de 5 verschillende uitvoeringen. De uitvoeringen zijn Sports, Suits, Specialst, Street en Sense. Elk van deze uitvoeringen sluit perfect aan bij specifieke persoonlijkheden van de horlogedrager. De Seiko 5 heeft een prijskaartje van gemiddeld €300.

Seiko 5 sports

 

Seiko Prospex

Over smaak valt niet te twisten, maar de Seiko Prospex is voor veel mensen toch hét mooiste Seiko horloge. Het is een sportief duikershorloge, gemaakt van roestvrij staal. Aangezien het een duikershorloge is, kan je er gewoon mee onderwater. De prijs van een Seiko Prospex ligt tussen de €1100 en €3500.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Seiko Nederland (@seikonederland)