Als we louter naar de centjes op de bankrekening kijken Kevid David Lehman de allerrijkste miljardair ter wereld. De 18-jarige Duitse tiener heeft op zijn achttiende verjaardag een erfenis van $3.3 miljard ontvangen dankzij zijn vader. De tiener bezit nu een belang van 50 procent in de keten ‘dm-drogerie markt’ – de grootste drogisterijketen in Duitsland.

Jongste miljardair ter wereld

De Duitse keten dm-drogerie markt zet jaarlijks $14 miljard om en is vergelijkbaar met de Kruidvat, maar dan in Duitsland. Het bedrijf werd opgericht in 1973 door Goetz Werner, die zijn eerste winkel opende in Karlsruhe, Duitsland. Tegenwoordig heeft ‘dm’ – zoals de keten wordt genoemd – zo’n 3700 locaties. De vader van de 18-jarige Kevin Lehmann investeerde een jaar later een boel geld in de zaak en kreeg een 50% belang.

dm

Dat belang is inmiddels door de vader – Guenther Lehmann – overgedragen aan de 18-jarige tiener waardoor hij in één klap de jongste miljardair ter wereld is. Selfmade kunnen we het niet noemen, dus Lehmann is alleen statistisch gezien de jongste miljardair. De jongste selfmade miljardair blijft nog altijd de 26-jarige Austin Russell, of toch Kylie Jenner? Van de laatstgenoemde dame is nooit bevestigd of haar vermogen daadwerkelijk 1 miljard betreft.

Slimme investering

Zowel Kevin als zijn vader zijn nooit operationeel betrokken geweest bij het bedrijf. Door de slimme investering die tientallen jaren geleden is gedaan, kan de familie nu de rest van hun leven in weelde leven. Over Kevin en zijn familie is verder weinig bekend. De jongste miljardair ter wereld kan echter niet zomaar zijn vermogen uitgeven. Hij bezit namelijk 50% van de aandelen van de keten die in totaal dus $3.3 miljard waard zijn.

Om het daadwerkelijk te kunnen gebruiken zal hij de aandelen dus moeten verkopen. Wat de tiener gaat doen met zijn bizarre vermogen is uiteraard niet bekend, maar met $3.3 miljard aan vermogen zouden wij in ieder geval wel raad weten. Jullie ook?