Uit de recent gepubliceerde miljardairslijst van zakenblad Forbes blijkt dat er dit jaar 493 nieuwe miljardairs bij zijn gekomen, om wereldwijd neer te komen op 2755. Tezamen is dit illustere gemeenschap $13,1 biljoen waard, $8 biljoen meer ten opzichte van de 2020-lijst. Eenenzestig mensen die op de 2020-lijst stonden, vielen af. Een opmerkelijk afvaller is het halfzusje van Kim Kardashian, Kylie Jenner. En nu we het toch over de Kardashians hebben…

Kim Kardashian

Een opvallende nieuwkomer in de lijst is Kim Kardashian. De realityster claimde voor dit jaar plaats 2674 op de World’s Billionaires List, met een geschat vermogen van circa 845 miljoen euro. Ook haar realityserie Keeping up with the Kardashians droeg bij aan haar inkomen. In oktober werd Kardashians vermogen nog geschat op zo’n 780 miljoen dollar, dus de laatste paar maanden is er goed geboerd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian West (@kimkardashian)

Haar make-upmerk KKW Beauty en haar kledinglijn SKIMS droegen bij aan deze indrukkende prestatie, maar haar rol als realityster zal de overhand hebben gehad. Om nog maar te zwijgen over de peperdure gesponsorde Instagram-posts.

It’s all in the family

Kim Kardashian is niet de eerste in de familie die deze lijst wist te behalen, halfzusje Kylie Jenner ging haar voor, dankzij haar make-uplijn Kylie Cosmetics. In 2019 werd die titel echter weer ingetrokken door Forbes, omdat er vermoedens waren dat ze zou hebben geknoeid met de fiscus. Kim’s ex-man Kanye West zit er ook meer dan warmpjes bij. Met een vermogen van 1,8 miljard dollarhoef je niet lang te scrollen om zijn naam tegemoet te komen, hij bekleed dit jaar positie numero 1750.

Rijkste miljardairs

Jeff Bezos voert voor het vierde jaar op rij de lijst van de rijkste ter wereld aan, met een toegeschreven waarde van liefst 177 miljard dollar. Tesla-eigenaar Elon Musk staat met 151 miljard dollar op een tweede plaats. Bernard Arnault, CEO van LVMH, neemt de derde plaats voor z’n rekening, als eigenaar van het meest waardevolle bedrijf in Europa. Verder in de top 20 vinden we namen als Warren Buffet, Mark Zuckerberg en de ex-vrouw van Jeff Bezos Mackenzie Scott.

Ook valt oud-president Donald Trump op, die keldert met meer dan 300 plekken naar de ondergrond. De laatste jaren na zijn presidentschap verloor hij voor miljoenen dollars aan inkomen. Onder meer dankzij zijn gesloten golfclubs, hotels en winkelpanden.