Iedereen droomt van een eigen spa in huis. De luxueuze uitstraling waar je altijd zo van geniet als je eindelijk eens een dagje voor jezelf hebt. Maar wat als dit ook in je eigen badkamer zou kunnen? Natuurlijk heeft niet iedereen ruimte voor een sauna en whirlpool, maar er zijn ook genoeg andere manieren om dit luxe gevoel over te brengen op jouw eigen badkamer. Als je je badkamer wilt voorzien van een luxueuze uitstraling is het belangrijk dat je veel aandacht besteedt aan zowel het ontwerp, als de details.

Daarnaast hoeft een luxe uitstraling hoeft niet direct te betekenen je je hele portemonnee moet omkieperen. Outlet-winkels of winkels met uitverkoop kunnen enorm luxueuze badkamermeubels verkopen tegen voordelige prijzen.

1. Licht

Een verlichtingsplan is van essentieel belang voor het creëren van een luxe uitstraling in de badkamer. Wist je dat je met verlichting een ruimte kunt maken of breken? Verlichting is niet alleen heel praktisch, maar geeft de ruimte ook net dat beetje extra sfeer wat nodig is.

Zo maak je het interieur in de badkamer helemaal af! In een luxe kamer zijn spots zeker een aanrader, maar ook warme tl-buizen kunnen de luxueuze stijl benadrukken. Een paar planeten kunnen ook een extra dimensie geven aan het lichtspel.

2. Ga voor effen en ruwe materialen

Om een unieke uitstraling te geven aan uw badkamer, kunt u kiezen voor ruwe materialen zoals gesteente en bakstenen. Ze geven niet alleen een warme uitstraling, het is ook nog eens een perfect alternatief voor keramische badkamertegels. Zorg er wel voor dat niet elke badkamermuur wordt bekleed bakstenen, om zo de rustgevendheid te behouden.

3. Vrijstaand bad

Deze optie is iet voor iedereen weggelegd. Het kan een prijzige toevoeging zijn en daarnaast heeft niet iedereen genoeg ruimte om nog een badkuip kwijt te kunnen. Toch kan het bijdragen om de  luxueuze badkamer compleet te maken, kunt u kiezen voor een vrijstaand bad.

Doormiddel van het vrijstaande bad wordt de badkamer direct gevuld, maar let er wel op dat u rondom nog genoeg ruimte over houdt voor andere badkamermeubels.

4. Marmer en natuursteen

Marmer en natuursteen staat garant voor pure luxe. Witte marmer zie je dan ook steeds vaker opduiken in interieurmagazines en bij interieurbeurzen. Het voordeel van marmer is dat het bijzonder onderhoudsvriendelijk en waterdicht is. Marmer is prijzig en niet per se nodig voor een luxe uitstraling, een goedkoop alternatief is bijvoorbeeld graniet of zand- of leisteen.

5. Ga voor grote tegels

Kies voor grote tegels. Hierdoor lijkt uw badkamer stukken groter. Als u kiest voor dezelfde kleur voegwerk als uw tegel wordt deze optische illusie nog beter, tevens lijken zo de tegels in elkaar over te vloeien. Vervang daarom uw kleine tegels door grote tegels en merk direct het verschil in uw droombadkamer.