Buitengewoon zeldzame set Black Bowmore-whisky’s is op een veiling verkocht voor maar liefst €467 duizend, waarmee een nieuw record is gevestigd voor het tijdloze drankmerk. De Black Bowmore Archive Cabinet, gehouden als onderdeel van Sotheby’s Hong Kong’s Wine & Spirit Sale Series, bood een once-in-a-lifetime kans zich aan om vijf waanzinnig zeldzame flessen Schotse single malt op de kop te tikken.

Bowmore whisky

Deze uitzonderlijk zeldzame collectie kwam rechtstreeks uit de gerenommeerde Bowmore-distilleerderij op Islay. Het gaat richting de winnaar verpakt in een unieke handgemaakte kast, die zich ook verleend als een functionerende bar.

Naast de exclusieve dranken, bevat ook een eenmalig boek en schetsen die de reis van Black Bowmore over de vijf releases en de creatie van de kast beschrijven. Binnenin vind je vijf zeldzame flessen Black Bowmore, gebotteld tussen 1993 en 2016 en inclusief een set massief koperen onderzetters, zes handgemaakte glazen en een waterkan.

Voor Bowmore-fans is de Black Bowmore Archive Cabinet as good as it gets. Het bestaat uit een 29-jarige, 30-jarige, 31-jarige, 42-jarige en 50-jarige whisky.

Privérondleiding door de distilleerderij

De aankoop van de Black Bowmore Archive Cabinet gaat ook gepaard met een unieke Bowmore-ervaring. Als onderdeel van deze ervaring wordt de koper, samen met maximaal vier gasten naar keuze, uitgenodigd om op Islay te genieten van een privérondleiding door de distilleerderij.

“Deze vijf whisky’s zijn doordrenkt van geschiedenis en overstijgen het concept van verzamelbare whisky; hun rijk genuanceerde karakter en onmiskenbare kwaliteit hebben in de loop der jaren een legendarische status bereikt sinds hun eerste release”, vertelde Jonny Fowle, Sotheby’s sterke drankspecialist, aan The Spirits Business. “Het uitzonderlijke resultaat voor The Black Bowmore Archive Cabinet is niet alleen een passend bewijs van het concept en de aandacht voor detail van wat een buitengewoon kunstwerk is, maar ook van de waardering waarmee verzamelaars Black Bowmore vereren.”

Klik op deze link voor eerdere artikelen omtrent Bowmore.