Onlangs werd het meest luxe winkelcentrum van de Benelux geopend in Den Haag. Tegenwoordig zien we steeds vaker dat winkelen meer is dan alleen producten aanschaffen. De totale beleving van de klant wordt – zeker in deze tijd – alsmaar significanter en hier willen winkeliers maar al te graag op inspelen. Uiteraard blijven de grote, bekende spelers nog altijd leiders wanneer we kijken naar de meest luxe winkels die er wereldwijd te vinden zijn. We zetten ze voor jullie op een rijtje.

– Hermès in Omotesando Street, Tokyo

Het luxe modemerk Hermès staat natuurlijk bekend om haar exclusiviteit. Zo zijn alle winkels van het merk prachtig, maar springt deze in Japan er met kop en schouders bovenuit. Aan de prestigieuze ‘Omotesando Street’ in Tokio staat de Hermès winkel, ontworpen door de Parijse studio RDAI. De winkel is 488 vierkante meter groot en is gehuld in een geometrisch scherm, gemaakt van stukjes koperkleurig roestvrij staal.

Luxe winkel

Zodra je de winkel binnenstapt, zie je zwevende houten planken en muren bedekt met een houten lambrisering. Onder andere de hangende bamboe sculpturen van de Japanse kunstenaar Shoryu Honda dragen bij aan de rustgevende uitstraling van de winkel. Er zijn veel open ruimtes, waardoor het voor klanten lijkt alsof ze in een museum rondlopen.

Hermes winkel

– Louis Vuitton in Ginza, Tokyo

We zijn wederom in de Japanse hoofdstad Tokyo, voor deze enorm luxe Louis Vuitton winkel. Louis Vuitton is inherent aan luxe en dat komt in deze winkel nadrukkelijk naar voren. Begin 2021 werd de winkel van Louis Vuitton gelanceerd in het winkelgebied Ginza in Tokio met een stijgende gevel en interieur van architect Peter Marino. De winkel is verdeeld over vier verdiepingen en heeft een speciale lounge voor VIP-klanten.

LV winkel

De winkel maakt indruk op voorbijgangers met het grote glazen oppervlak dat watergolven symboliseert met iriserende reflecties. Dit idee wordt binnen vertaald in een gigantische sculptuur van een kwal. “Door de zeer moderne uitstraling van het gebouw worden de reflecties van water geïnterpreteerd als een materieel fenomeen”, aldus Louis Vuitton zelf. Enorm bijzonder, als jullie het ons vragen.

Louis Vuitton luxe

– Dior in Seoul

Op het oog ziet de nieuwe boetiek van Dior in Seoul – ontworpen door architect Christian de Portzamparc en Peter Marino – er niet eens uit als een gebouw. De buitenkant maakt gebruik van witte glasvezelpanelen om de vloeiende beweging van kleding weer te geven die is gemaakt in Dior’s befaamde haute couture atelier in Parijs. Het is niet voor niets een van de meest luxe winkels ter wereld.

Dior

Afgezien van de meest exclusieve mode, heeft de winkel een speciaal Dior-café dat typisch Franse gerechten serveert, zoals de overheerlijke macarons. De interieur is luxe en glanzend dankzij glazen inzetstukken die helpen om de winkelvloeren op natuurlijke wijze te verlichten. Ook bevinden zich een VIP Lounge en een grote galerij op de derde verdieping. De winkel is daarnaast ook enorm exclusief, aangezien er maar een paar mensen naar binnen kunnen.

Luxe winkels

 – Dolce & Gabbana in Rome

Als we kijken naar de meest luxe winkels ter wereld, staat deze Dolce & Gabbana winkel in Rome op plek één. ‘Als je in Rome bent, leef dan zoals de Romeinen dat doen’; Deze spreuk beschrijft treffend de overtreffende trap van deze D&G-winkel. De winkel is niet alleen gevestigd in een 16e-eeuws paleis aan het beroemde Romeinse plein Piazza di Spagna, maar het heeft ook een gedigitaliseerd fresco op de muren en het plafond.

Meest luxe winkels ter wereld

Alleen al bij het zien van de glanzende, marmeren vloer en de prachtige muur- en plafondschilderingen met Griekse goden, waan je jezelf in de 16e-eeuw. De winkel is afgewerkt met goud en mozaïek, waardoor het pand zelf ook enorm kostbaar is. Liefhebbers van het merk – of gewoon van shoppen zelf – moeten hier snel langsgaan, wanneer ze in Rome zijn.

Dolce Gabbana