In het Brabantse Veghel staat een prachtig luxe penthouse te koop. Klinkt leuk, maar het wordt pas echt bijzonder als we kijken naar de manier waarop je voor het appartement kunt betalen. Voor 21 bitcoins, is het penthouse van jou. Geadviseerd wordt om wel even goed te kijken naar de koers van Bitcoin, aangezien die nogal kan fluctueren. We nemen graag een kijkje bij het 214 vierkante meter tellende appartement.

Penthouse in Veghel te koop

Als we de makelaar Bart Greijmans moeten geloven, zou er voor het eerst in Nederland een aanschaf van vastgoed met een Bitcoin betaling gebeuren. In het verleden zijn er verschillende pogingen geweest van andere huizenbezitters, die probeerden om hun huis te verkopen met bitcoins. Echter, slaagden zij hier niet in. Greijmans meldt dat er zich al een aspirant-koper gemeld, die graag bereid is om de aankoop in bitcoins te doen.

Bitcoin veghel

Foto: Van de Laar Makelaardij

Het penthouse heeft een oppervlakte van 214m², waarvan een derde het dakterras betreft. Het dakterras is gerust luxe te noemen aangezien er onder andere een jacuzzi en een grote barbeque op aanwezig zijn. Daarnaast kun je ook nog genieten van een prachtig uitzicht op de Veghelse Sint-Lambertuskerk. Wat wil een mens nog meer? Liefhebbers kunnen hier de makelaar contacteren.

Penthouse

Foto: Van de Laar Makelaardij

Betalen in Bitcoin

De prijs voor het appartement in het hartje van Veghel is bepaald op 21 bitcoins. Dat was tijdens het aanbieden nog goed voor een bedrag van omgerekend 1.121,400 euro. Dit is ook de prijs waarvoor het huis officieel te koop staat als eurobedrag. Daarbij werd uitgegaan dat een Bitcoin nog 53.400 euro waard zou zijn. Inmiddels is de koers van Bitcoin flink gedaald en staat de huidige koers op €42.000. Omgerekend zou het penthouse dus nu ‘slechts’ 882.000 euro opleveren.

Bitcoin

Dat betalingen met Bitcoin alsmaar populairder en makkelijker wordt, bleek wel toen Tesla haar klanten aanbood om betalingen met de cryptovaluta uit te voeren. Als betalingen in Bitcoin door grote instanties wordt geaccepteerd, heeft dit ook een positief effect op de koers van Bitcoin. Het is dan eigenlijk gewoon een win-winsituatie.