Tegenwoordig kun je met bekende cryptovaluta steeds meer. Zo kun je nu een Tesla kopen met Bitcoin en is dit ook een geldig betaalmiddel bij veel andere bedrijven en instanties. Ook de cryptomunt Dogecoin is onder de cryptotraders de afgelopen maanden in populariteit gestegen. Wat begon als een grap, mondde uit in een klein succes. De oprichter kijk ondanks de prijsstijgingen niet naar een dikke bankrekening. Hij heeft al zijn eigen munten verkocht.

Dogecoin

Dogecoin is in 2013 ontwikkeld door destijds 30-jarige softwareprogrammeur Billy Markus en zijn compagnon Jackson Palmer. De virtuele munt heeft het gezicht van een grappig kijkende Shiba Inu en is gebaseerd op de software van een heel andere cryptomunt. De munt kan oneindig worden bij ‘geminet’ dus zal volgens kenners nooit veel waard worden. Toch was het een van de hardst groeiende munten.

Begin februari van dit jaar steeg de koers van de munt van €0.008 naar €0.05 – een stijging van 6200%. Deze stijging had alles te maken met een tweet van de Tesla-voorman en cryptofanaat Elon Musk. Eerder die week liet Musk Bitcoin stijgen naar recordwaardes. De Tesla-voorman heeft al meerdere keren zijn steun in Dogecoin uitgesproken en hoopt dat de munt figuurlijk gezien ‘naar de maan gaat’.

De prijsstijging kreeg nog meer vaart, toen Musk meldde voor zijn nieuwe zoon alvast dogecoins te hebben gekocht, en die voor de toekomst te willen houden.

Oprichter verkoopt eigen munten

De koers van Dogecoin stond van 2013 tot 2020 stabiel op €0.002. Aangezien Billy Markus de munt zelf had ontwikkeld en wist hoe hij de munten moest minen, bezat hij flink wat van de virtuele munt. Hij bezat zo’n 2 miljoen Dogecoin in 2015, maar besloot om deze allemaal te verkopen om zijn huur te kunnen betalen en zijn Honda Civic te kunnen behouden. Hij heeft dus meer dan €1.2 miljoen misgelopen.

Al een paar jaar heeft de Australische Markus zijn handen van het Dogecoin-project afgehaald en is het nu in handen van andere softwareprogrammeurs. Markus vindt het wel enorm leuk dat de munt zo in populariteit en waarde is gestegen. Zo liet hij zelfs weten dat hij wilde dat Elon Musk de munt letterlijk naar de maan brengt, in fysieke vorm.

Dogecoin en vele andere cryptovaluta zijn veilig en met lage kosten te verhandelen bij deze Nederlandse broker.