Sommigen kennen het Russische Caviar van hun extravagante iPhones, Playstations, AirPods en andere elektronische apparaten. Nou, blijkbaar hebben ze ook hun zinnen gezet op auto’s, nog wél elektrisch. Waarom? Waarom niet, is misschien een betere vraag.

Caviar Tesla Model S

Van de Tesla Model S mag je aardig wat verwachten, deze EV kost niet voor niets om en nabij de €90.000. Uiteraard is er een groep in een hoger segment dat altijd op zoek is naar meer. Weer eens iets anders dan een Lamborghini of Ferrari nietwaar?

Wellicht kunnen die dat vinden in een 24-karaats gouden Tesla. Wat Elon Musk van dit project vindt, is nog maar de vraag. Maar goed, de Zuid-Afrikaan is zelf een buitensporige, vermakelijke gek, dus veel zal het hem niet uitmaken.

“Zwart glanzend en oogverblindend goud”

De collectie ontwerpen geïnspireerd op de Tesla Model S omvat twee iPhone 12 Pro’s. De modellen zijn gemaakt van gehard titanium dat wordt gebruikt in de lucht- en ruimtevaartindustrie. De details van de smartphones weerspiegelen de vloeiende contouren van de elektrische auto van Elon Musk.

Tesla Model S Caviar

De elektrische auto is uitgevoerd in het zwart met gouden decoratieve elementen. De radiatorgrille, elementen van de achter- en voorbumpers, zijschorten, schijven en achteruitkijkspiegels zijn bedekt met 24-karaats goud van de hoogste standaard.

Tesla

Goud is overigens slechts de enige aanpassing aan de wagen. Sneller zul je in ieder geval niet gaan, gezien het extra gewicht aan edelmetaal.

99 stuks

Wel zijn er Caviar-logo’s op de plekken waar normaliter de Tesla-logo’s pronken. Dé manier om te showen dat je in iets zeer exclusiefs rijdt. De  Tesla is exclusief, onder het rechter achterlicht bevindt zich een bord dat de gelimiteerde oplage weergeeft – 01/99. De ‘Model Excellence’ kost $299.000 (circa €246.000) voor de geruite variant.

Lees meer over dit gouden project op de site van Caviar

Tesla Model S Caviar