De Amerikaanse rapper en multimiljardair Kanye West staat erom bekend dat hij een tamelijk royaal uitgavenspatroon heeft. De 43-jarige artiest heeft een groot deel van zijn flink gestegen vermogen van €5,5 miljard geïnvesteerd in zaken die hem nog meer geld gaan opleveren. Ondanks een dure scheiding in het verschiet, heeft de Amerikaan genoeg centjes om zichzelf en zijn telgen de komende jaren zonder geldproblemen te laten leven.

Kanye West

Voor zijn gloriejaren werkte Kanye West als verkoopassistent bij kleding- en detailhandelaar Gap. Het leuke is dat het merk nu een samenwerking heeft met Yeezy – zijn modebedrijf – voor een nieuwe kledinglijn genaamd Yeezy Gap. Deze samenwerking alleen al brengt naar verluidt €1 miljard in het laatje. Mocht je meer willen lezen over beroemdheden en hun eerste baantjes, we hebben hier een uitgebreid artikel aan gewijd.

Naast rappen en ondernemen ambieert West ook een politieke carrière. Zo stelde hij zichzelf afgelopen jaar verkiesbaar als toekomstig president van de Verenigde Staten. Hij kreeg echter een teleurstellende 60.000 stemmen, waar de rapper zelf er één van was.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ye (@kanyewest)

Onlangs werd het nieuws bekend dat Kanye West en Kim Kardashian na een relatie van 6 jaar besloten hebben om te gaan scheiden. Zowel Kanye als Kim zijn officieel miljardair en de scheiding gaat Kanye waarschijnlijk veel geld kosten. De artiest en ondernemer hoeft gezien zijn vermogen en zijn cashflow echter niet bij de pakken neer te zitten. Zijn kledingmerk Yeezy is dit jaar enorm hard gestegen en is al bijna €3,5 miljard waard.

Zo geeft Kanye West zijn miljarden uit

Puur kijkend naar het vermogen, is Kanye West de rijkste muzikant ter wereld. Dit is vooral te danken aan het succes van zijn kleding- en sneakermerk Yeezy. De ambities van West reiken echter verder dan alleen muziek en kleding. De Amerikaan wil namelijk de grootste vastgoedmagnaat ter wereld worden. Met een vastgoedportefeuille van dik €100 miljoen is het begin in ieder geval gemaakt.

Kanye bezit meerdere gigantische villa’s in Californië en New York, waaronder een €50 miljoen kostend landgoed in Hidden Hills. Naast huizen is de rapper ook fervent autoliefhebber. Zo bezit hij een zeldzame Mercedes SLR Stirling Moss ter waarde van €1 miljoen en een peperdure Lamborghini Aventador die hij van zijn inmiddels – inmiddels ex – vrouw kreeg als verjaardagscadeau.

mercedes kanye

Ook horloges en sieraden kunnen niet ontbreken bij het uitgavenspatroon van Kanye. Zo bezit hij tientallen Audemars Piguet, Rolex en Patek Philippe horloges. Ook heeft hij een grote gouden en diamanten Egyptische ketting ter waarde van dik €300.000. Aan verlovings- en trouwringen gaf hij zo’n 10 miljoen uit. Of zijn nieuwe vrouw ook zulke duren sieraden gaat krijgen, is nog maar de vraag.