Je kunt anno 2021 niet meer om de populariteit van crypto heen. Er zijn genoeg stervelingen die hierdoor in de financiële afgrond zijn gekukeld, maar er zijn ook succesverhalen waardoor jij ook weer extra motivatie krijgt om je er meer in te verdiepen, zoals bij deze Amerikaanse Bitcoin miljonair. Vitalik Buterin, mede oprichter van Ethereum, is hierin de overtreffende trap. Op basis van zijn wallet is hij de jongste crypto-miljardair op onze planeet.

Vitalik Buterin: jongste crypto-miljardair ter wereld

Deze 27-jarige is het onbetwiste meesterbrein achter de populaire cryptomunt Ethereum. Als zoon van een computer wetenschapper emigreert hij in 2000 op zesjarige leeftijd met zijn ouders vanuit Rusland naar Canada. Al gauw werd hij op de basisschool opgenomen in een speciale klas voor hoogbegaafde kinderen. Hier bleek dat hij een opkomend genie was in mathematische programmering en economie.

In 2012 ontving hij een bronzen medaille tijdens de Internationale Olympiade in informatica, een jaarlijks terugkerend competitief concours. Tijdens het tweedaagse concours, dat volledig in het teken staat van programmeren, worden algoritmische problemen opgelost.

Buterin volgde een opleiding aan de Universiteit van Waterloo. Hij maakte zijn opleiding niet af, maar in 2014 ontving hij de Thiel Fellowship, een geldbedrag van 100.000 dollar dat hij kon uitstrijken over een periode van twee jaar. Dankzij de Fellowship had hij de mogelijkheid om een start-up te creëren, een community op te zetten en wetenschappelijk onderzoek te verrichten. Dit betekende het startschot van zijn praktijken in crypto.

Hij ging schrijven voor een van de nieuwswebsites over bitcoin en deed steeds meer kennis en ervaring op. Hij zag zijn kans schoon om een nieuw netwerk op te richten met meer mogelijkheden dan het netwerk van Bitcoin. Dat deed hij in 2013 in de vorm van het Ethereum-netwerk.

Het jaar 2014 is het geboortejaar van zijn Ethereum en een aantal maanden later gaat de crowdsale van Ethereum van start. Toentertijd kon je al voor $0.31 Ether kopen. De waarde van Ether is ondertussen meerdere malen over de kop gegaan en blijft steigen. De coin gaat zelfs zo hard, dat deze knul op, basis van zijn wallet, zichzelf de illustere titel mag geven: de jongste crypto miljardair ter wereld.

De wallet van Vitalik Buterin

Als één van de breinen achter Ethereum, is het niet gek dat je zelf ook een bepaalde hoeveelheid ETH in je wallet hebt. Vitalik Buterin beschikt momenteel over zo’n 333.520,83 Ether. Met de huidige waarde van $3.196,21 komt dat uit op een bedrag van maar liefst $1.066.002.621,85 (zie hieronder een screenshot van zijn rijkelijk gevulde wallet).

Vitalik-crypto-miljardair

Hiermee is hij niet alleen de jongste crypto miljardair ter wereld, maar staat hij tegelijk ook op plek #2 van de jongste selfmade miljardair, vlak achter de 25-jarige Austin Russel. Hij is de oprichter en CEO van het bedrijf Luminar, een bedrijf dat sensoren ontwikkelt voor zelfrijdende auto’s. Eerder schreven we al een artikel over hem.