Altijd op zoek naar een verrijking van je exclusieve wijnverzameling, dan is dit de uitgelezen kans – als je het geld kan missen ten minste. Een exclusieve fles Bordeaux-wijn, onder de naam Petrus, die meer dan een jaar in de ruimte heeft doorgebracht, gaat binnenkort onder de hamer. De waarde wordt door Christie’s geschat op een bedrag tot $1 miljoen.

De wijnfles maakte deel uit van een experiment

In een serie van experimenten deed de onderneming onderzoek hoe drank en voeding zich gedragen in de ruimte. De Bordeaux-wijn uit 2000 verliet in een kist van in totaal twaalf flessen in november 2019 onze thuisplaneet. Aan boord van het internationale ruimtevaartstation, konden de wijnflessen 440 dagen in de ruimte rijpen. Begin dit jaar kwam de kist wijn terug via een transportvoertuig van Elon Musk’s SpaceX.

Wijn

Een selecte groep proevers heeft onlangs de ruimtewijnen vergeleken met controlemonsters die op aarde zijn achtergebleven tijdens een evenement van het wijninstituut van de Universiteit van Bordeaux.

Vooralsnog is het ruimtevaartbedrijf Space Cargo Unlimeted in eigendom van deze uniek gerijpte wijnfles(sen).  Nicolas Gaume, medeoprichter en CEO van Space Cargo Unlimited, zei: “Met de opbrengst van de verkoop kunnen we Mission WISE voortzetten, zes experimenten in de ruimte om de landbouw en het voedsel uit te vinden die we nodig hebben voor morgen op aarde.”

Extra accessoires bij de veiling

Niet alleen de Bordeaux-wijn zal onder de hamer gaan, ook komen er nog extra accessoires bij kijken. Zo krijgt de hoogste bieder tevens een karaf om de wijn uit te serveren, wijnglazen en een kurkentrekker – van meteoriet. Al met al een unieke wijn, waarbij de winnaar alles krijgt om een meteen in te schenken, ook al zal diegene dat ongetwijfeld niet doen.

Gegadigden kunnen hun bod uitbrengen tijdens een private biedingenstrijd bij het veilinghuis Christie’s.

ruimte wijnfles