Ben je in de leeftijd dat je nog handig bent met Instagram en heb je er altijd van gedroomd om een fulltime influencer te worden? Gezien het geld dat veel influencers de laatste jaren verdienen, begrijpen we je volkomen. We helpen jullie daarom graag een handje, om een inzicht te geven in het verdienmodel achter het worden van een influencer. Lezen jullie mee?

Zo kun je bakken met geld verdienen als influencer

Het muzieklicentieplatform Lickd.co heeft een zogeheten ‘social salariscalculator’ ontwikkeld die  de mate van betrokkenheid op sociale media overeenstemt met jou ideale salaris. Klinkt lastig, is het niet. De calculator rekent namelijk uit hoeveel betrokkenheid jij bij bepaalde foto’s en video’s moet genereren om een bepaald bedrag te verdienen. Klik hier om het zelf uit te rekenen.

Zoals op de website staat vermeld – en wij natuurlijk al wisten –  is influencer zijn een van de meest snelgroeiende banen, die ook nog eens bakken met geld kan opleveren. Influencers verdienen dus serieus geld; zie hier bijvoorbeeld wat de meest verdiende TikTokkers jaarlijks binnen slepen. Ook YouTubers verdienen flink. Kijk bijvoorbeeld eens naar het vermogen van onze Nederlandse vlogger en YouTuber Enzo Knol.

Hoeveel kan het jou opleveren?

Maandelijks zoeken ongeveer 22.000 mensen naar de term “hoe word je een influencer?” op Google. Het is dus geen verrassing dat het een gewilde baan is. Volgens de berekeningen van de calculator heeft een persoon die €200.000 wil verdienen via sociale media 745 gesponsorde Instagram-berichten nodig, en 57 miljoen views op YouTube. Kleine kanttekening is wel dat je minimaal 5000 Instagram volgers moet hebben.

Influencer

De andere YouTube Money Calculator van Influencer Marketing Hub, voorspelt dat je €3,50 kan verwachten voor elke 1000 views op YouTube. Op dezelfde manier betaalt Instagram €200 tot €300 per post als je minimaal 5000 volgers hebt, wat uiteindelijk weer verder kan stijgen met het aantal volgers. Heb je meer volgers, dan verdien je ook meer per gesponsorde post.

Zien we jou binnenkort als nieuwe influencer?