In Rusland is deze week de productie begonnen van de Aurus Senat – een auto die inmiddels ook bekend staat als ‘de Russische Rolls-Royce’. Ondanks de merknaam, mag deze wagen in Rusland gewoon Rolls Royce genoemd worden. President Vladimir Poetin is uiteraard voorstander van het dure project en de Aurus Senat – we noemen hem liever gewoon de Rolls-Royce – gaat in de eenvoudigste versie al vele miljoenen roebels kosten – omgerekend minimaal €200.000.

Productie ‘Russische Rolls-Royce’ eindelijk van start

Wie aan Rolls Royce denkt, denkt natuurlijk aan het uiterst luxe interieur, de luxe opties en de rustgevende rijervaring. Het is daarom ook geen verrassing dat de Russische president Vladimir Poetin maar al te dol is op het nieuwe project dat in zijn land is gestart. De Russische Rolls Royce wordt eindelijk werkelijkheid en zal binnen een jaar beschikbaar moeten zijn. Qua design lijkt de Aurus Senat – zoals de wagen officieel heet – sterk op moderne Rolls-Royce modellen.

Russische Rolls Royce

Door de massieve grille met chromen afwerking, de koplampen en de achterlichten en het silhouet van het Aurus model kunnen we goed voorstellen dat je het verwart met een originele Rolls Royce. Het interieur is ook behoorlijk indrukwekkend, alhoewel de iconische sterrenhemel helaas ontbreekt. Dit is ook een van de redenen waarom de originele Rolls Royce zo duur is.

Simpele versies van de limousine bestaan al een aantal jaren in Rusland. Poetin reed er zelf een tijdens zijn inauguratie als president in 2018. De Russische auto-industrie heeft echter nog altijd te kampen met imagoproblemen en de nieuwe Russische Rolls Royce moet hier uitkomst in bieden. Een grote invloed op die industrie of het Russische wagenpark lijkt de Aurus Senat echter niet te gaan hebben, want er worden er dit jaar slechts driehonderd van gemaakt.

Rolls
Royce

Met Vladimir Poetin als voornaamste liefhebber, zullen de vermogende Russen in ieder geval getriggerd zijn om bij de aankoop van een nieuwe bolide toch eens naar deze Russische Rolls Royce te kijken. Al is het maar voor de naam.

Royce