Voor een aardig lange tijd stond er in de tuin van het château een verkoopbord. Die werd recentelijk weggehaald omdat er eindelijk een koper was aangetrokken. Een last viel van de schouders van de Meilandjes, maar niet voor lang. Alles stond klaar om het kasteel voor ongeveer een miljoen euro over te dragen. Toch ging het feest uiteindelijk niet door.

De verkoop van Château Meiland

Dit nieuws zal voor de familie zijn binnengekomen als donderslag bij heldere hemel, want de verkoop verliep al zo stroef. De originele vraagprijs lag namelijk op 1,25 miljoen en daalde al gauw af naar de 1 miljoen. Begin dit jaar, in februari, werd er dan eindelijk een koper gevonden. Het contact met deze anonieme persoon verliep vanaf het begin af aan moeizaam en dat had blijkbaar z’n redenen, want diegene heeft het onlangs van de koop afgezien. Een flinke kater voor de familie.

Ondanks de tegenslag houdt Martien Meiland de moed erin. Naar verluidt zijn er al nieuwe geïnteresseerden die langs willen komen voor een bezichtiging. Om geheel het nog wat aantrekkelijker te maken snoepte ze iets van de vraagprijs af waardoor het momenteel is genoteerd voor 998.000 euro. Wie de serie heeft gezien, weet dat een kasteel de nodige onderhoudt vraagt. Dus los van de vraagprijs, moet je rekening houden met nog vele onvoorziene kosten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chateau Marillaux (@chateaumeiland)

Na het laatste seizoen Chateau Meiland trokken ze weet terug naar Nederland en kwamen tot rust in een woning in de Achterhoek. Blijkbaar was dat ver genoeg om heimwee op te roepen, want al gauw kochten ze een van de meest besproken huizen van dit moment, gelegen in Noordwijk, hun geboorteplaats, overgekocht van de drummer van Kensington.

Overgrens zullen ze er geen slechte nachtrust van het hele verkoop-spektakel hebben gehad, want de hele familie zit er meer dan warmpjes bij. Martien heeft een godsvermogen om uit te besteden en ook dochter Maxime slaat haar slag in het financiële compartiment.