Een maand geleden zagen we hoe een Bitcoin-fan zijn brute BMW i8 omtoverde tot een cyrptomining-machine. Super origineel en tevens peperduur, maar er komt nu iets nóg bijzonders. Het Canadese autobedrijf Daymak, dat gespecialiseerd is in elektrische auto’s, gaat namelijk ’s werelds eerste productieauto maken die cryptomunten als Bitcoin en Ethereum kan minen. Voor sommigen kan de auto hun wellicht bekend voor komen. Het is namelijk de elektrische Daymak driewieler, waar eerder al een crowdfunding voor werd aangevraagd. Hoogste tijd dus om hier meer over te weten.

Daymak maakt eerste auto die Bitcoin kan minen

De Daymak Spiritus is – zoals te lezen is in een eerder artikel van ons – een conceptauto waar al een grote crowdfunding voor is geweest. Volgens het Canadese automerk zal dit niet alleen de snelste auto ter wereld worden, maar ook de eerste productieauto die uit zichzelf cryptomunten als Bitcoin kan minen. Wanneer de auto op parkeerstand staat – en dus niet rijdt – begint de auto met het minen van cryptomunten.

Daymak zelf zegt dat het aankomende Spiritus-model zal worden uitgerust met een Daymak Nebula-infrastructuur waarvoor patent is aangevraagd. Het bestaat uit een zogeheten Nebula Miner en een Nebula Wallet. Elk Spiritus-voertuig zal een knooppunt op de blockchain zijn en zal cryptocurrencies zoals Dogecoin, Bitcoin, Ethereum en Cardano kunnen minen. Ideaal dus voor de crypto-fanaat. Zoals eerder al bekend was, begon Daymak een paar maanden geleden al met betalingen van $100 te accepteren om klanten in staat te stellen hun pre-orders vast te leggen.

Bitcoin minen

Terwijl de meeste voertuigen afschrijven terwijl ze in uw garage staan, zal de Daymak Spiritus met de Miner juist geld opleveren terwijl deze geparkeerd staat. Naar verluidt heeft Daymak al meer dan €300 miljoen binnengehaald met de pre-orders in twee maanden tijd. Sinds nu kun je ook pre-orderen met cryptovaluta. Een prima investering als je het ons vraagt.