Nog geen week geleden berichtte we over het feit dat Elon Musk zijn allerlaatste huis op de markt had gezet, nadat hij dat in een Tweet van een jaar geleden al bekend maakte. Deze laatste ‘zet’ van Elon Musk, toont aan dat ook de rijksten van de rijken kunnen overleven in een simplistisch huis. Musk neemt hierin het voortouw, aangezien de CEO van Tesla en SpaceX ervoor heeft gekozen om te verhuizen naar een geprefabriceerd huis die een waarde vertegenwoordigd van slechts €41.908,34.

Nederige stulpje van Elon Musk

Voor dat geld moet hij het doen met een woning van nog geen 38 m2, ter plaatse van een van Tesla’s testfaciliteiten in Zuid-Texas. Elon Musk woont nu dus in een huis dat zo klein is dat het kan worden meegesleept door een Tesla Model X. De toewijding van Musk aan het financieren van een Mars-kolonie zit zo diep dat hij van plan is al zijn huizen te verkopen; zijn laatst overgebleven huis, in de Bay Area van Californië, staat nu te koop.

Zijn nieuwe residentie heeft wel een naam: Boxabl Casita. Klinkt chiquer dan de woning zelf, maar ach. Het gaat ‘m dan ook vooral om de locatie, want hier heeft hij volledige toegang tot de ontwikkelingen van SpaceX. Daarnaast heeft hij een verleden om in de fabrieken van zijn bedrijf te slapen, dus hij zal er niet wakker liggen. De raket die afgebeeld staat op de voordeur geeft al enigszins weg dat dit de uitvalsbasis is van de markante Zuid-Afrikaan.

“Het is wel een beetje geweldig”, liet hij weten. De geprefabriceerde, versleepbare woning is gemakkelijk te vervoeren en te installeren en kan relatief eenvoudig worden verplaatst. De Boxabl Casita is ook duurzaam, omdat hij is gemaakt van betonnen panelen. Iets wat Musk, met zijn onverwachte afkeer richting bitcoin, ook hoog in het vaandel heeft staan. Elon Musk is duidelijk een visionair en een praktische man die ervoor koos om in een 6 bij 6 eenheid te wonen, ook al is hij de op een na rijkste persoon ter wereld.

Op naar Mars

Terwijl de rijkste persoon op aarde, Jeff Bezos, woont in de duurste huizen in de Verenigde Staten, heeft Musk blijkbaar andere idealen en plannen. Hij zei herhaaldelijk dat hij van plan was het grootste deel van zijn bezittingen, inclusief al zijn huizen, te verkopen om een ​​kolonie op Mars te financieren waar hij tegen 2050 1 miljoen mensen naartoe wil sturen. ”Het zal veel middelen vergen om een ​​stad op Mars te bouwen ‘, vertelde Musk in een interview in december aan Mathias Döpfner, de CEO van Insider’s moederbedrijf, Axel Springer. “Ik wil zo veel mogelijk kunnen bijdragen aan de stad op Mars. Dat betekent gewoon veel kapitaal.”

Technisch gezien is hij dus toch nog in bezit van een huis, maar de prefab-woning stelt eigenlijk niks voor. Niet qua oppervlak, voorzieningen, luxe en niet qua prijs.