Voor diegenen waarbij de naam Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, geen belletje doet rinkelen, leggen we even in het kort uit we ze is. De Jager is een wereldberoemde make-up artieste en waanzinnig populaire YouTuber, die de gezichten opfleurt van beroemdheden als Kim Kardashian en Lady Gaga. Nou, haar gewrapte BMW i8 staat nu te koop in Meppel.

BMW introduceerde de i8 als conceptcar al terug in 2009, maar pas 2014 werd de wagen pas daadwerkelijk beschikbaar voor de consument, voor circa €125.000. Het is de eerste hybride auto met middenmoter. BMW toonde aan hoe ver zij staan op gebied van elektrisch aangedreven auto’s. De achterwielen worden aangedreven door de bekende 1.5 liter 3-cilinder turbomotor uit de Mini Cooper S, maar in dit geval met 231 pk en dat is een ongekende prestatie. De 102 pk elektromotor op de voorwielen is voorzien van een 2-traps automaat en gecombineerd weten ze de i8 bloedstollend te laten presteren

Nikkie de Jager’s BMW i8

JD Customs kreeg van Nikkie de Jager de opdracht de i8 te wrappen in mat zwart met koperen accenten. Buiten de wrap om werd er ook nog een setje 22” Vossen 305T velgen op gemonteerd. Maar zelfs daarna was het totaalplaatje nog niet gereed. StreetCustoms verving namelijk ook nog de originele schokdempers en verzorgde verder de inbouw van de Hybrid Audio LTD Edition. Genesis UK regelde verder een impressieve audioervaring, waardoor de totale kosten neerkwamen op ruim een halve ton.

BMW i8

Met z’n topsnelheid van 250 km/h en een maximum vermogen van 362 pk en 320 Nm is-ie niet sneller dan het geluid, maar toch te bestempelen als een prima all-round powerhouse. Daar draagt de acceleratie van 4,4 seconden van 0-100 km/h ook aan bij. Maak je geen zorgen over de grip bij hoge snelheden, door de vierwielaandrijving en de P Zero banden van Pirelli.

BMW i8

De i8 is een origineel Nederlands geleverde auto van 2016 en heeft slechts 36.091 km gereden. De auto is volledig vrij van beschadigingen en verkeert in nieuwstaat. Alle documentatie en beide sleutels zijn aanwezig. Al met al een totaalpakket waar je ongetwijfeld veel plezier mee gaat beleven. Terwijl de nieuwprijs lag op €149.651, staat de i8 nu te koop bij Jurjens Automotive voor €79.000.-, exclusief btw.

Nikkie de Jager velgen BMW-i8-Nikkie-2