’s Werelds rijkste man ter wereld – Amazon oprichter Jeff Bezos – heeft een nieuwe superjacht aan zijn collectie toegevoegd. Klinkt niet heel verrassend, maar toch is het voor ons Nederlanders iets bijzonders. Hij heeft het superjacht namelijk bestelt bij de Nederlandse superjachtbouwer Oceanco. Wij nemen maar al te graag een kijkje.

Nederlands superjacht voor Jeff Bezos

Volgens het Amerikaanse zakenblad Bloomberg mag de superjachtbouwer uit het Zuid-Hollandse Alblasserdam een 127-meter lange driemaster bouwen met meerdere dekken – een superjacht dus. Details over het uiterlijk van Bezos’ nieuwe paradepaardje worden niet gegeven, maar Bloomberg stelt dat de creatie “één van de mooiste zeiljachten gaat worden die er bestaan”. Dat het een Nederlands tintje heeft, is helemaal mooi meegenomen.

Jeff Bezos superjacht

Naast het megajacht heeft Bezos Oceanco naar verluidt ook ingeschakeld voor een tweede, kleiner ‘ondersteuningsjacht’ met een eigen helikopterplatform. Dat zou de oprichter van Amazon nodig hebben voor zijn nieuwe vriendin – Lauren Sanchez – die helikopterpiloot is. Bezos zelf heeft ook vlieglessen genomen, om zijn peperdure helikopters voortaan zelf te kunnen besturen.

Oceanco

Er werd aan Oceanco gevraagd naar de aankoop, maar om privacy redenen willen zij hier niks over kwijt. “Oceanco hecht veel waarde aan de privacy en vertrouwelijkheid van al onze (potentiële) klanten en geeft daarom geen commentaar op onze al dan niet betrokkenheid bij specifieke projecten”, luidt hun verklaring.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Oceanco (@oceancoyacht)

Een superjacht kost ongeveer €1 miljoen per strekkende meter, dus zal de multimiljardair flink wat poen moeten neertellen. Met een vermogen van dik €165 miljard zal hij de aankoop echter niet in zijn portemonnee gaan voelen. Wanneer het schip moet worden opgeleverd, is niet duidelijk. Binnenkort zal de Amazon-topman wel meer tijd hebben om eropuit te trekken met zijn superjacht, aangezien hij van plan is om zijn functie van CEO neer te leggen tijdens het derde kwartaal van dit jaar. Naar verluid wil Bezos uitvoerend voorzitter te worden.

kopfoto: Daniel Oberhaus, 2019