Ontdoe je van je zelfbewustzijn en zwem nog dichterbij bij de zon in ‘s werelds eerste Sky Pool in Londen. Gelegen in de Nine Elms – een plek die zichzelf omschrijft als “het grootste transformatieve verhaal in het hart van Londen.” De voltooide structuur van het zwembad zit 35 meter hoog in de lucht, opgehangen tussen twee luxe torenflats.

Gelegen op de 10e etage

Het zal de nachtmerrie zijn voor mensen met water- of hoogtevrees, maar er zal zeker publiek zijn voor deze constructie. Het zwembad hangt tussen de 10e verdiepingen van de twee torenflats, die grenzen aan de Amerikaanse ambassade. Wie weet komt Joe Biden met z’n beveiliging nog even naast je pootjebaden. “Het ligt dicht bij de zuidelijke oever van de Theems en zwemmers kunnen genieten van het uitzicht op de skyline van Londen, inclusief de London Eye en Westminster.”

Het project kreeg de naam Sky Pool, en de zwembare brug is ontworpen door architectuurstudio HAL om mensen “een duik als geen ander” te geven. Het bad is 3 meter diep, 25 meter lang, 5 meter breed dus er is genoeg kuub om tientallen mensen van verfrissing te voorzien.

Exclusief badderen

Hoewel is gemeld dat de toegang alleen toegankelijk is voor de bewoners van het complex wordt er beweerd dat het eigenlijk nog exclusiever is dan dat, en dat slechts enkele flats eigenaren hebben toegang. De vastgoedmarkt in London is er nog vele malen erger aantoe dan hier en de prijzen voor een flat kosten naar verluidt tussen 697.336 en 1,15 miljoen euro.

Sky-pool-1

Hoe dan ook, het krioelden van de zwemmers die op een warme middag een frisse duik kwamen nemen op de dag van de opening, terwijl online veel mensen huiverig reageerde op dit nieuwe waterparadijs. Hetzelfde als bij het 360-graden Infinity Pool, eveneens in London.