Het is nog niet geconformeerd, maar wijst erop dat powerkoppel Jay-Z en Beyoncé de eigenaren worden van Rolls-Royce meest exclusieve rijtuig. De Boat Tail moet namelijk 26 miljoen kosten en overstijgt daarmee met gemak de prijs van de Bugatti La Voiture Noire, die voorheen de duurste was – en klaar is om geleverd te worden. We zagen al allerlei leuke features in deze luxe auto, zoals een champagne-klimaatkast en twee cocktailtafels aan weerszijden, maar waar het het nog niet over hebben gehad is het horloge.

Rolls-Royce x Bovet

Want wat is nou het rijden in de meest exclusieve en dure wagen ter wereld, zonder een bijpassend klokje? Inderdaad, pure armoe. Dan kan je net zo goed rondrijden in een Fiat Multipla. Afijn, deze samenwerking tussen Rolls-Royce en het Zwitserse horlogemerk Bovet omvat eigenlijk niet een enkel horloge. Er zijn twee modellen, voor beide geslachten, waarvan er een wordt geleverd met een band in het rood en de andere blauw is gekleurd.

Daarnaast zijn de horlgoes reversible, ofwel aan twee kanten te dragen. Bij beide horloges zie je aan de ene kant de Spirit of Ecstasy en aan de andere zijde een miniatuur van de Boat Tail, plus verscheidene fijnzinnige details: het bevat een tourbillon.

Horloge is te integreren in het dashboard van de Boat Tail

Ook is het om te vormen tot een zakhorloge, maar de beste plek is natuurlijk in het dashboard van de Rolls-Royce Boat Tail. Hier is een gat gemaakt om het horloge in te stallen. Personalisatie staat hoog in het vaandel bij zowel Rolls-Royce als Bovet en dat is bij deze samenwerking niet anders. Zo kun je je geboorteplaats- en datum erin laten graveren.

Over een prijs wordt vooralsnog niet gesproken, maar wetende dat het speciaal is gemaakt voor de Boat Tail, is het uurwerk los van exclusief ook ongetwijfeld peperduur.