Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH), ’s werelds toonaangevende groep voor hoogwaardige producten, heeft haar halfjaarcijfers bekend gemaakt en die zien er zeer rooskleurig uit. Het Franse luxe-imperium boekte een omzet van 28,7 miljard euro in de eerste helft van 2021, wat een stijging van 56% ten opzichte van de zelfde periode een jaar geleden. Dat werpt ook de vruchten af voor eigenaar Bernard Arnault, die met $175 miljard de derde plaats op de Bloomberg Billionaires Index opeist.

LVHM draait als een tierelier

Terwijl LVMH-aandelen in de eerste helft van 2020 aanzienlijk daalden, waren ze begin november teruggekeerd en sloten ze het jaar af met een winst van bijna 24%. Het luxeconcern werd gewaardeerd op  €242 miljard, waarmee ze Nestlé overstegen en het meest waardevolle bedrijf in Europa werden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LVMH (@lvmh)

De eerste helft van dit jaar markeert voor LVMH terugkeer naar een sterk groeimomentum na een ernstig verstoord jaar. De grootste business group, Fashion & Leather Goods, realiseerde recordomzetten met een organische groei van 81% ten opzichte van 2020 en 38% ten opzichte van 2019. Vooral in de Verenigde Staten en Azië stijgen fors sinds het begin van het jaar, terwijl Europa een geleidelijk herstel doormaakt. Louis Vuitton blijft nog altijd de hoogste inkomstenbron, gevolgd door Christian Dior, Givenchy, Fendi, Loewe en Celine.

Alle business groups boekte omzetgroei

De business group Wines & Spirits boekte een organische omzetgroei van 44% in de eerste helft van 2021 in vergelijking met dezelfde periode van 2020. Er werd 10% meer champagne gepopt en LVMH nam een ​​belang van 50% in het Champagne Maison Armand de Brignac, het merk van Jay-Z – eveneens eigenaar van de duurste auto ooit. Ondanks dat we weinig buiten komen draaide de Parfums & Cosmetica business group boekte een organische omzetgroei van 37%, terwijl de business group Horloges & Sieraden een organische omzetgroei draaide van 71%.

Klik hier om alle cijfers tot in detail door te nemen.