Een pak aantrekken is een betrouwbare manier om een goede indruk te maken. Ga je op zakenlunch met een potentiële cliënt? Een net pak maakt een uitstekende, eerste indruk. Een belangrijk zakendiner met je collega’s en je baas? Een mooi pak zet de juiste toon en laat zien dat je serieus carrière wilt maken. Er wordt veel aandacht gegeven aan het uitkiezen van het juiste pak en welke indruk deze kan opwekken. Minder aandacht gaat naar de juiste schoenen voor onder het pak uitkiezen. Terwijl het juiste paar schoenen je outfit kan maken of breken.

Nette schoenen

De meest voor de hand liggende schoenkeuze voor bij je pak is een paar nette schoenen. Deze zijn vooral perfect voor zakendiners of als je echt indruk wilt maken op je schoonfamilie. Er zijn veel verschillende soorten nette schoenen. Zo zijn ze er met veters of met gespen. Ook zijn er nette schoenen met een kleine hak of een juist een dikkere zool.

De veter met een kleine hak combinatie is de meest formele nette schoen. De kleur zwart is daarbij het meest gangbaar. Dit soort schoenen staan vooral goed bij een zwarte pantalon. Blauwe schoenen zijn iets informeler en daarom misschien beter geschikt voor bijvoorbeeld een bruiloft. Bruine schoenen ogen daarentegen weer wat warmer.

Sneakers

Sneakers onder een pak is een toch wat gewaagdere keuze en misschien niet het beste idee voor een belangrijk zakendiner. Het is al wel een stapel bij grote modehuizen en daarom de perfect manier om een informeler, modieuze indruk te maken. Sneakers geven een meer relaxte indruk aan de mensen om je heen en kan misschien wel ontwapend werken. De witte sneaker is de veiligste keuze. Deze sneaker zonder poespas geeft een casual indruk zonder af te leiden van de rest van je outfit. Ze hebben een kenmerkende stijl en gaan daarom vooral goed samen met een casual pak. 

Kleurencombinatie van je schoenen en je pak

Naast het soort, is de kleur ook heel belangrijk. Vooral in combinatie met de kleur van je pak, kan de kleurkeuze je outfit helemaal af maken. Als je voor veilig wilt gaan, dan is dezelfde kleur schoenen als je pak een goede keuze. Een donkerblauwe schoen staat nooit verkeerd bij eenzelfde kleur pak. Ook zwarte schoenen staan zelden verkeerd. Hou je van meer kleur in je kleding? Dan is het alsnog een goed idee om een effen kleur schoen te kiezen. Zo wordt je outfit niet te afleidend. Heb je juist een rustig ogende outfit aan? Dan kunnen een paar opvallende schoenen juist een blikvanger zijn. Kijk maar naar Hugo de Jonge.  

Zoals je ziet, zijn er zoveel schoenkeuzes als dat er mannen zijn om ze te dragen. Hopelijk helpt dit artikel je al aardig op weg om de juiste keuze te maken voor je volgende zakendiner.