De inmiddels 36-jarige oprichter van Facebook – Marc Zuckerberg – is met een vermogen van $97 miljard de 4 na rijkste man op aarde. Zoals je misschien wel kunt verwachten, wordt de beste man goed beveiligd. Zo goed zelfs, dat zijn eigen bedrijf jaarlijks in totaal zo´n €20 miljoen uitgeeft om ‘Zuck’ te beschermen. Als we dit omrekenen komt dit neer op een kleine €55.000 per dag – niet mis.

Peperdure beveiliging Mark Zuckerberg

“Hij is synoniem met Facebook, en daarom worden negatieve uitlatingen over ons bedrijf direct geassocieerd met en vaak overgedragen aan de heer Zuckerberg”, zegt de proxy-afdeling van Facebook over hun CEO Mark Zuckerberg. Wie Facebook zegt, zegt dus eigenlijk ook meteen Marc Zuckerberg. Op slechts 19-jarige leeftijd richtte de Harvard-student het bedrijf op en liet het al snel uitgroeien tot een miljardenbedrijf.

Dik 3 jaar geleden waren de jaarlijkse kosten van de beveiliging van Mark Zuckerberg nog slechts $8 miljoen – omgerekend €6.7 miljoen. De beveiliging is dit jaar dus fors verhoogd en dit heeft meerdere redenen. Allereerst zijn de hoge kosten van vorig jaar te danken aan reisprotocollen waar de CEO van Facebook zich aan moest houden tijdens zijn uitstapjes naar lezingen en universiteiten wereldwijd.

Daarnaast was er een verhoogde veiligheidsdekking tijdens het Amerikaanse verkiezingsseizoen van 2020 en lieten hij en zijn vrouw Priscilla Chan hun huis nog eens met €10 miljoen extra beveiligen. Denk hierbij aan een tienkoppig personeel die ook telkens afgewisseld moet worden. Je zou er immers toch niet aan moeten denken dat de man van $97 miljard risico loopt op ontvoering.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mark Zuckerberg (@zuck)

Salaris van de Facebook CEO

Zuckerberg heeft verzocht om slechts $1 aan jaarsalaris te ontvangen en geen bonusbetalingen, aandelenbeloningen of andere aanmoedigingsvergoedingen. Dit symbolische salaris zagen we eerder ook al bij de inmiddels overleden Apple voorman Steve Jobs. Het is echter niet zo dat ‘Zuck’ geen geld toch zijn beschikking heeft. Zo woont hij in een miljoenenvilla en bezit hij dit gigantische jacht.