Wanneer we het hebben over de grootste DJ’s ter wereld, kunnen we Afrojack niet buiten beschouwing laten. De 32-jarige Nick van de Wall is – volgens de Quote – eigenaar van dit Belgische prestigieuze landgoed waar onder meer kasteelvilla Markgraaf deel van uitmaakt. Het is gevestigd net over de grens met onze zuiderburen in Kalmthout.

Kasteelvilla van DJ Afrojack

Ondertussen is elke Nederlander wel op de hoogte wie Afrojack is, ook heb je helemaal niks met zijn muziekgenre. Hij heeft de studio gedeeld meer ’s werelds grootsten: David Guetta, Nicki Minaj, Pitbull, Chris Brown, Steve Aoki, Ne-Yo en landgenoot Martin Garrix.

Afrojack

Het is niet bekend hoeveel geld er is neergeteld voor het paleisje, dat ooit voor 7,5 miljoen euro werd verbouwd. Voordat Van de Wall zijn intrede hier nam, was het in beheer van Jan Rijsdijk. Een self-made zakenman die zichzelf opwerkte van havenarbeider tot havenondernemer met een eigen bedrijf (Controle- en Expeditiebedrijf J.A. Rijsdijk) dat hem in de jaren ’90 veel poen opleverde.

Tijdens de renovatie verklaarde adviseurs hem voor gek. In een interview met Quote vertelde hij dat hij het jaarlijkse onderhoud hem anderhalf à twee ton kost: “Alleen al de rekening voor het licht en de verwarming bedraagt zo’n €2500 per maand, en dan doen we het nog zuinig aan ook.”

Hij besloot het op een winstgevend moment te verpatsen en met dat geld op zak zag hij iets in het toentertijd vervallen Markgraaf. Om het te renoveren heeft Rijsdijk er naar eigen zeggen minstens 17 miljoen euro tegenaan gesmeten. Zo’n vijftien jaar later probeerde hij het voor een vraagprijs €20 miljoen al eens te verkopen, maar niemand leek er iets van te moeten hebben. Toch wist hij – voor ongetwijfeld een stuk minder – een koper te vinden onder de naam Nick van der Wall.

Vraagprijs: €20 miljoen

Markgraaf is goed opgeknapt en bevat een hele hoop kamers: acht slaapkamers, acht badkamers, drie keukens en een indoor zwembad. En zoals bij elk waardig landgoed zijn er nog verschillende bijgebouwen, een binnen- en buitenplaats en maar liefst zeventien paardenstallen.

Het exact betaalde bedrag is niet bekend, maar het zal aanzienlijk minder zijn dan de oorspronkelijke €20 miljoen, want een deel van het landgoed was namelijk al overgedragen aan Het Agentschap Natuur & Bos. Hier zal hij met zijn vrouw, Elettra Lamborghini (kleindochter van de gelijknamige Italiaanse autobouwer), een rustig leven leiden, ver uit het oog en de lens van brutale paparazzi.