Iedereen weet hoe snel een Ferrari kan zijn als je hem even goed op zijn staart trapt. Natuurlijk kan dit niet altijd goed gaan en al helemaal niet in de bochten. In de Verenigde Staten tussen Tennessee en North Carolina ook wel bekend als ‘The Tail of the Dragon’ zijn er in totaal 318 bochten op een stuk van 17 kilometer lang. Sinds 1995 zijn er wel 50 automobilisten om het leven gekomen op deze weg. Door de vele bochten en de verleidelijk hoge snelheden die een Ferrari 488 Pista kan bereiken was een ongelukkige bestuurder uit de VS de pineut.

De gevaarlijkste bocht van de Verenigde Staten

Hij belandde met zijn sportwagen op zijn dak, maar kwam er zelf, los van een paar schrammetjes, met de schrik vanaf. De Ferrari 488 Pista zou deel gaan nemen aan de Epic Adventures Blue Ridge 2021-rally, een . Het ongeluk vond precies plaats op de meest riskante bocht. Deze bocht heeft zoveel ongelukken opgeleverd dat het de naam Gravity Cavity MM3 er aan heeft overgehouden.

Ferrari 488 Pista

De bestuurder zag het gevaar niet in van deze weg en blies hem met hoge snelheden door dit gevaarlijke stuk heen. Getuigen melden dat hij teveel snelheid meenam over de hobbel waardoor de wagen meteen de lucht in vloog en een 480 graden spin maakt om vervolgens omgekeerd op de gematigd geasfalteerde weg te belanden. Toevallig stond de fotograaf net de schitterende bolides te fotograferen die op weg waren naar deze supercar bijeenkomst. Dit levert unieke, maar ook wel een beetje pijnlijke plaatjes op om een prachtbak als dit zo naar de gallemiezen te zien.

Er is zelfs een Facbook-pagina geweid aan de verscheidenen ongelukken die plaatsvinden op ‘The Tail of the Dragon’.

3500 exemplaren van deze Ferrari 488 Pista

Tuurlijk, een auto crashen is nooit leuk. Niet voor de bestuurder en niet voor ons. Het is echter des te pijnlijker wanneer het gaat om een exclusief model als de Ferrari 488 Pista, waar er zelfs maar 3500 van zijn gebouwd. Daarmee kunnen we alleen maar hopen dat de wagen goed verzekerd was.

Deze week kwam er nog pijnlijker nieuws naar buiten van een bestuurder uit Noorwegen die na een tijdbestek van twee uur al vaarwel mocht zeggen tegen zijn gloednieuwe supercar.