Een trots eigenaar van de Lamborghini Huracán uit Noorwegen werd na enkele uren al van de weg geplukt en zal zijn sportauto voorlopig niet meer terugzien. De eigenaar ging zijn nieuwe aankoop ophalen in Duitsland en dacht hem even snel terug te karren naar Noorwegen. Daar gaat hij behoorlijk wat spijt van krijgen.

Lamborghini Huracán

Een wagen met 610 pk wil je natuurlijk wel even op z’n staart trappen. Zeker wanneer je ‘m net hebt opgehaald. Op doorreis naar zijn thuisland Noorwegen tikte hij maar liefst een snelheid van 236 kilometer per uur aan. De Deense politie was daar niet zo van gediend en haalde de exotische sportwagen al gauw van de weg.

Lamborghini Huracán

In Denemarken is de maximale snelheid 130 km/h. De eigenaar reed dus 136 kilometer per uur te hard. Dit betekent dat de auto wordt gevorderd, hij een boete krijgt en sowieso zijn rijbewijs moet afgeven. Hij had om en nabij de twee miljoen kronen neergelegd voor deze Huracán, omgerekend is dat circa € 270.000, dus die zat daar uiteraard niet op te wachten.

Deense regelgeving

Sinds kort, 31 maart, is er een nieuwe wetgeving in Denemarken ingegaan waarin ambtenaren de auto voor altijd in beslag mogen nemen. En sterker nog: ze mogen de sportwagen nog veilen ook. Vergelijkbaar met ons systeem omtrent Domeinen Roerende Zaken. De opbrengst verdwijnt in het laatje van de Deense overheid. Volgens het Deense nieuws was de eigenaar op de hoogte van zijn doldwaze actie. Alsnog was hij flink gefrustreerd. Tsja, wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten. Hij is echter de enige die zijn rechtervoet niet in bedwang kon houden.

“Het was een beetje triest voor hem”, vertelde Jess Falberg, de dienstdoende officier, aan Nordjyske. “Nu is de auto in beslag genomen en dat was hij een beetje zat.”

Nederlanders met ‘ervaring’

Hij is niet de enige die de verleiding niet kan weerstaan. In Nederland zien we het ook vaak genoeg voorkomen. Het autoincident van Dave Roelvink, die de Lamborghini van MoBicep in de prak reed, is daar een goed voorbeeld van. Enzo Knol heeft ook genoeg boetes verzameld en mede-YouTuber Don de Jong kan er ook wat van.

In onze meest recente Pure Luxe-video hadden wij ook het genoegen om in een Lamborghini Huracán te rijden