Als je dacht dat een jacht hebben het meet bizarre is wat je kan overkomen in je leven heb je voor de helft gelijk. De onderzeeër en jacht in één. Van de drie exemplaren die als concept zijn uitgekomen, is de mest opvallende en tevens de duurste: $ 2,3 miljard.  als je dit onderzeeër bezit ben jij ook de enige persoon ter wereld die de eigenaar is van deze zeldzame Migalo. Voor een extra miljard dollar kan je er ook nog een privé-eiland bij kopen.

Het concept van de jacht/onderzeeër Migalo

Het Oostenrijkse bedrijf van eigenaar Christian Gumpold kwam op het idee dit geniale plan uit te gaan werken. Hij wil met deze jacht/onderzeeër een gat in de markt slaan voor ontzettend rijke mensen die dit meesterwerk wel zien zitten. Hij is al aardig goed op weg en de eerste blauwdrukken zijn een feit. Gumpold vindt privacy en veiligheid de twee belangrijkste eigenschappen waar die aan moet voldoen. Het basisplan zou naar verluidt al een miljard moeten gaan kosten. Het is de bedoeling dat de onderzeeër wel 457 meter diep zou kunnen gaan en verschillende stromingen aan moeten kunnen om de klimaatvriendelijke inrichting recht te houden.

jacht/onderzeeër

Je zou volgens hem weken onderwater kunnen blijven als je de juiste hoeveelheid voedsel mee hebt, waardoor je gemakkelijk drie a vier weken van de radar kunt blijven. Je krijgt de mogelijkheid om het vaartuig helemaal naar wens in te richten, als het maar op een milieuvriendelijke manier gedaan is. Er zijn drie versies van gedeeld, maar de Behemoth M7 van wel 283 meter lang moet de duurste gaan worden. Migalo huist twee mini onderzeeërs, diverse jetski’s, heeft twee helipads en biedt wel 2100 vierkante meter aan leefruimte. Evenals een dinerruimte met 36 plaatsen, meerder zwembaden, jacuzzi’s, bioscopen en verschillende bars.

Drijvend eiland Kokomo Ailand

Mocht de transformeerbare onderzeeër nog niet genoeg zijn, dan behoort een privé-eiland ook nog tot de koopopties. Het eiland, genaamd Kokomo Ailand, is 117 meter lang heeft ook bijna alles wat er op het jacht/onderzeeër te vinden is. Het staat op grote pilaren die 80 meter boven zeeniveau uitstijgen, die je via een glazen lift kan betreden binnen een klein minuutje. Er zijn meerdere beachclubs, met fitnessruimtes en bars. Je kan ook onderwater dineren met uitzicht op het mooie zeeleven.

Vooralsnog zijn deze twee geniale plannen nog een concept, maar wie weet wordt het ooit uitgevoerd. De ideeën op zichzelf zijn al het benoemen waard.

https://www.youtube.com/watch?v=PKUzJGKYhX8&ab_channel=TheRichest