Ex-profvoetballer Andy van der Meijde hing in 2017 bij PSV Eindhoven zijn kicksen aan de wilgen na uit te hebben gekomen voor Ajax, FC Twente, Inter, Everton en het Nederlands Elftal. Hedendaags houdt hij zich voornamelijk bezig met tv-programma’s, radioshows en is hij de presentator van zijn eigen YouTube-show ‘Bij Andy in de auto’. “BN’ers, artiesten en Influencers stappen bij Andy in de auto voor een ritje en een goed gesprek!” luidt de omschrijving op zijn kanaal. In de Veronica Inside Ochtendshow vertelde hij aan Wilfred Genee wat hij hiermee verdient.

Bij Andy in de Auto

De net 42-jarige Andy van der Meijde heeft aflevering gemaakt met onder meer Dutch Performante, Frenkie de Jong, Najib Amhali, Boef, Robert de Hoog (Tatta Mocro Maffia) enzovoorts. Vorige week donderdag was hij te gast bij de Veronica Inside Ochtendshow en kreeg hij de vraag wat hij momenteel verdient met zijn YouTube-programma. De host Wilfred Genee vroeg Van der Meijde in zijn radioprogramma naar zijn plannen, waarna een sidekick op zijn beurt meer wilde weten over inkomsten.

“Dat ligt een beetje aan de views, maar je pakt gewoon wel leuk geld”, zegt Van der Meijde op de vraag wat hij eraan overhoudt. “Op dit moment verdien ik zo’n € 6.000 op YouTube. Dat is gewoon leuk, toch. Dat is gewoon extra wat erbij komt. Het is geen 1,2 miljoen, maar toch, het is wel lekker.”

Toekomstplannen van Andy van der Meijde

Als Genee vraagt welke plannen Van der Meijde in de nabije toekomst heeft, zegt hij tevreden te zijn met de manier waarop het nu gaat. “Ik maak nu mijn eigen programma op YouTube en kan gewoon mijn eigen tijden indelen. Dat vind ik heerlijk, die vrijheid.”  “Daarmee verdien ik gewoon lekker. En ik heb nog wat andere leuke dingen. Ik vind het prima zo, lekker genieten van het leven en niet te druk doen. Geweldig is dat en zo wil ik nog wel tig jaren doorgaan.”

Veronica Inside? “Verdient lekker en de tijd gaat snel”

Van der Meijde laat verder weten dat hij graag bij het beruchte drietal (Johan Derksen, René van der Gijp én Wilfred Genee) van Veronica Inside aanschuift. “Van mij mag het, maar ik weet niet of Andy het zelf wil”, zegt Genee. “Ik zou dat wel willen hoor. Ik vind het geweldig. Lekker ouwehoeren. Heerlijk man”, zegt Andy.”