Niet alleen wij mensen veranderen. We zijn altijd uit op nieuwe technologie om alles net even te versimpelen. Om bijvoorbeeld je laptop net wat sneller maken of die ene auto net wat comfortabeler maken. De veranderingen zijn tegenwoordig wat kleiner, maar alle dingen die vroeger werden gebruikt worden nu vernieuwd om ze nog makkelijker te kunnen gebruiken.

De materialen worden herbruikt van het Emirates vliegtuig

Voor vliegtuigen geldt hetzelfde. Meer mensen willen reizen en willen comfortabele vluchten in moderne vliegtuigen. Een nieuw vliegtuig maken is gemakkelijker dan een oud vliegtuig vernieuwen. Hierdoor zijn de vliegtuigen die voor 2009 gemaakt zijn bijna allemaal overbodig geworden en zullen veel minder gebruikt worden of vliegen zelfs helemaal niet meer.

Vliegtuig Emirates

Dit was het geval bij het Emirates A380 superjumbo vliegtuig. Door de grote van vliegtuigen is het lastig om ze te recyclen en een nieuw leven te geven, maar in een volledig andere functie is wel een optie. In de Verenigde Staten werd een Boeing 737 gebruikt als steunpilaar tussen twee gebouwen.

De A380 konden ze niet echt een andere functie geven, maar  Emirates heeft wel een deal gesloten met Falcon Aircraft Recycling om zoveel mogelijk van de superjumbo te hergebruiken. De bar aan boord wordt gecultiveerd tot op maat gemaakte meubels, die de komende maanden in de uitverkoop zullen gaan. De stoelen gaan eruit en ze proberen alles te hergebruiken van het gepensioneerde vliegtuig.

190 verschillende materialen worden gerecycled

Het ambitieuze project om items uit de superjumbo te redden, waarbij maar liefst 190 tonen van verschillende metalen, kunststoffen, koolstofvezel-composieten en andere materialen worden uit het vliegtuig verwijderd om gerecycled te worden. Emirates wil proberen alles aan het vliegtuig te hergebruiken waardoor er niks naar de schroothoop zou hoeven gaan.

Superjumbo vanbinnen

Het vliegtuig heeft al aardig wat vluchten achter de rug gehad. Om precies te zijn 6300 vluchten waar het vliegtuig 64 verschillende luchthavens bezocht en heeft daarmee een waardig afscheid gehad met zijn laatste vlucht terug naar de Verenigde Emiraten.